Muzicianul Jean-Jacques Goldman, personalitatea preferată a francezilor

Muzicianul Jean-Jacques Goldman este personalitatea preferată a francezilor, urmat fiind în acest clasament de actorul și umoristul Omar Sy și de actorul și producătorul de film Jean Dujardin, conform unui sondaj publicat duminică de 'Journal du Dimanche'.

Discret, dar foarte apreciat, Jean-Jacques Goldman ocupă această poziție pentru a patra oară consecutiv, egalând astfel o performanță înregistrată până acum numai de exploratorul Jean-Jacques Cousteau, de abatele Pierre și de fostul jucător de tenis Yannick Noah, devenit ulterior cântăreț de mare succes.

Deținător al unui premiu Grammy, Jean-Jacques Goldman a fost ales de 44,4 % dintre cei intervievați, față de 42,5 % în vară, când a fost efectuat precedentul sondaj bianual de acest gen. Deși numele său nu este legat de evenimente de maximă actualitate, 'francezii îl prețuiesc pentru cariera lui muzicală, pentru modestia sa, pentru poziția rezervată pe care o adoptă față de presă și pentru angajamentul său în acțiuni de caritate', a explicat Frédéric Dabi, director general adjunct al Ifop, institutul care realizează sondajul.

Printre primii zece din acest Top 50 mai figurează, în această ordine, Simone Veil, Sophie Marceau, Jean Reno, Dany Boon, Renaud, Mimie Mathy și Florence Foresti.

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy este cel mai bine clasat dintre actualii politicieni. El ocupă locul 42, cu mult inferior celui pe care se afla din iulie 2014, când era cel de-al 29-lea de pe listă. El continuă să îl devanseze însă pe șeful statului, François Hollande.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic