Namibia: Comoara de pe epava 'City of Cairo' a fost scoasă în întregime la suprafață

Namibia: Comoara de pe epava 'City of Cairo' a fost scoasă în întregime la suprafață

Din largul coastelor namibiene, de la 5.150 de metri adâncime (cu 2.000 de metri mai mult decât 'Titanicul'), firma Deep Ocean Search a terminat de scos la suprafață marți încărcătura de pe epava 'City of Cairo', navă britanică scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vasul transporta fontă, lână, dar și lăzi cu monezi de argint, cu o valoare totală de 50 de milioane de dolari (47,43 de milioane de euro), relatează Le Figaro. 'City of Cairo' a fost scufundat de un submarin german în 6 noiembrie 1942, iar la bordul lui se găseau, printre altele, 100 de tone de monezi.

Acțiunea reprezintă o performanță tehnică fără precedent. Firma Deep Ocean Search, care dispune de specialiști francezi și britanici în domeniul mării, a depus mari eforturi pentru localizarea epavei navei scufundate. Echipa franco-britanică a realizat chiar un sonar unic, apt să sondeze oceanele până la 6.000 de metri adâncime.

Mulțumită de această descoperire, echipa franco-britanică, care a lucrat conform unui contract cu ministerul britanic al Transporturilor, a creat o pagină de Facebook pentru a-și prezenta aventura. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 Așa o fi?

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...