Namibia: Comoara de pe epava 'City of Cairo' a fost scoasă în întregime la suprafață

Din largul coastelor namibiene, de la 5.150 de metri adâncime (cu 2.000 de metri mai mult decât 'Titanicul'), firma Deep Ocean Search a terminat de scos la suprafață marți încărcătura de pe epava 'City of Cairo', navă britanică scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vasul transporta fontă, lână, dar și lăzi cu monezi de argint, cu o valoare totală de 50 de milioane de dolari (47,43 de milioane de euro), relatează Le Figaro. 'City of Cairo' a fost scufundat de un submarin german în 6 noiembrie 1942, iar la bordul lui se găseau, printre altele, 100 de tone de monezi.

Acțiunea reprezintă o performanță tehnică fără precedent. Firma Deep Ocean Search, care dispune de specialiști francezi și britanici în domeniul mării, a depus mari eforturi pentru localizarea epavei navei scufundate. Echipa franco-britanică a realizat chiar un sonar unic, apt să sondeze oceanele până la 6.000 de metri adâncime.

Mulțumită de această descoperire, echipa franco-britanică, care a lucrat conform unui contract cu ministerul britanic al Transporturilor, a creat o pagină de Facebook pentru a-și prezenta aventura. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

4 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19