NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Cer senin deasupra Statelor Unite

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Cer senin deasupra Statelor Unite

Această fotografie a fost realizată la 17 septembrie 2015 de astronautul american Scott Kelly, membru al echipajului Stației Spațiale Internaționale (ISS), în timpul unui survol nocturn pe deasupra Statelor Unite ale Americii.

"Cer senin peste o mare parte din Statele Unite azi. #GoodMorning from @Space_Station! #YearInSpace", a scris el pe mediile de socializare unde a postat această fotografie.

Scott Kelly, alături de cosmonautul rus Mihail Kornienko, se află într-o ambițioasă misiune de 1 an la bordul avanpostului orbital. La 15 septembrie cei doi au sărbătorit trecerea primelor 6 luni pe orbită.

De obicei, membrii echipajului ISS rămân pe orbită între 4 și 6 luni. Această misiune de 1 an are drept obiectiv analiza modului în care organismul uman reacționează și se adaptează la zboruri spațiale de lungă durată, în vederea pregătirii unei misiuni cu echipaj uman pe Marte la începutul deceniului patru al acestui secol. O astfel de misiune spre Marte ar putea dura cel puțin 500 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante