NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Cer senin deasupra Statelor Unite

Această fotografie a fost realizată la 17 septembrie 2015 de astronautul american Scott Kelly, membru al echipajului Stației Spațiale Internaționale (ISS), în timpul unui survol nocturn pe deasupra Statelor Unite ale Americii.

"Cer senin peste o mare parte din Statele Unite azi. #GoodMorning from @Space_Station! #YearInSpace", a scris el pe mediile de socializare unde a postat această fotografie.

Scott Kelly, alături de cosmonautul rus Mihail Kornienko, se află într-o ambițioasă misiune de 1 an la bordul avanpostului orbital. La 15 septembrie cei doi au sărbătorit trecerea primelor 6 luni pe orbită.

De obicei, membrii echipajului ISS rămân pe orbită între 4 și 6 luni. Această misiune de 1 an are drept obiectiv analiza modului în care organismul uman reacționează și se adaptează la zboruri spațiale de lungă durată, în vederea pregătirii unei misiuni cu echipaj uman pe Marte la începutul deceniului patru al acestui secol. O astfel de misiune spre Marte ar putea dura cel puțin 500 de zile. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!