NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Pământul văzut de echipajul misiunii Apollo 17, aflat în drum spre Lună

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Pământul văzut de echipajul misiunii Apollo 17, aflat în drum spre Lună

Echipajul misiunii Apollo 17 a realizat această superbă fotografie a Terrei la 7 decembrie 1972, în timp ce se îndrepta spre Lună.

Imaginea la dimensiune mare

Această fotografie este prima în care se vede perfect calota polară australă a planetei. De asemenea, este vizibilă aproape întreaga linie de coastă a Africii și Peninsula Arabia.

Misiunea Apollo 17 este ultima care a dus un echipaj uman pe Lună. Echipajul acestei misiuni a fost format din comandantul navei Eugene Cernan, pilotul capsulei spațiale Ron Evans și Harrison "Jack" Schmitt, pilotul vehiculului selenar Challenger.

Aselenizarea a avut loc în apropiere de Montes Taurus, în Marea Serenitatis. În cadrul acestei misiuni Eugene Cernan și Harrison Schmitt au realizat o serie de măsurători și experimente printre care determinarea temperaturii, profile gravimetrice, numărare de meteoriți, măsurători ale electricității solului, atmosferice, ale nivelului de radiații cosmice, observații seismologice și au prelevat eșantioane de rocă selenară.

Reîntoarcerea lui Apollo 17 a avut loc fără probleme deosebite, capsula amerizând în Pacific la 19 decembrie 1972, de unde a fost recuperată de un portavion american.

AGERPRES/(AS — autor: Codruț Bălu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”