NASA a prezentat o perspectivă extraordinară asupra Pământului și Lunii, obținută de sonda DSCOVR

NASA a prezentat o perspectivă extraordinară asupra Pământului și Lunii, obținută de sonda DSCOVR

NASA a dat publicității o fotografie extraordinară a feței nevăzute a Lunii aflată în tranziție prin dreptul Pământului, realizată din perspectiva sondei DSCOVR (Deep Space Climate Observatory) cu camera de luat vederi EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), de la distanța de 1,6 milioane de kilometri.

În comunicatul dat publicității miercuri, odată cu această imagine cu adevărat specială, NASA reamintește faptul că oamenii nu au văzut niciodată această parte a Lunii (numită și partea întunecată a Lunii deși este perfect luminată de Soare) până în 1959, când sonda sovietică Luna 3 a făcut primele fotografii.

Instrumentul EPIC face serii de câte 10 fotografii folosind diferite filtre de bandă îngustă — de la ultraviolet la infraroșu apropiat. Imaginile obținute la intervale de timp de 30 de secunde, pe canalele roșu, verde și albastru au fost folosite pentru a obține această fotografie color.

NASA a prezentat și un gif folosind aceste imagini.

Satelitul DSCOVR este rezultatul unei colaborări între NASA, U.S. Air Force și NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) și a fost lansat pe orbită la 11 februarie 2015. Principalul său obiectiv este de a menține capacitatea SUA de monitorizare în timp real a vântului solar, extrem de importantă pentru prognozele și alertele furnizate de NOAA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital