NASA întrerupe o misiune în exteriorul ISS din cauza unei probleme tehnice la costumul unui astronaut

Misiunea efectuată vineri de doi astronauți în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS) pentru a repara un regulator extern de energie a fost întreruptă de Agenția spațială americană (NASA) deoarece în casca unuia dintre cosmonauți s-au acumulat picături de apă, informează AFP și Reuters.

''Echipajul nu este în pericol', a asigurat Rob Navias, care comenta în direct pe portalul NASA operațiunea realizată de britanicul Tim Peake, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), și americanul Tim Kopra, de la NASA. Defecțiunea s-a înregistrat la costumul lui Kopra.

Ieșirea în spațiu trebuia să dureze mai bine de șase ore, iar scurtarea ei cu două ore reprezintă o măsură de precauție, a mai spus Rob Navias.

NASA a înăsprit normele de siguranță după ce astronautul italian Luca Parmitano a fost în pericol să se înece în iulie 2013 din cauza apei apărute în casca sa în timpul unei misiuni în afara stației orbitale în iulie 2013, amintește Reuters.

Stația spațială este dotată cu opt regulatoare externe de energie, care transferă energia electrică obținută cu panouri solare, dar, din noiembrie 2015, doar șapte unități mai sunt funcționale.

Cei doi cosmonauți au sosit la bordul SSI la 15 decembrie anul trecut.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!