Nepoata lui Picasso vinde vila pictorului de la Cannes din cauza amintirilor "dureroase" din copilărie

Nepoata lui Pablo Picasso vinde vila pictorului de la Cannes ("La Californie") și 126 din lucrările sale de ceramică, din cauza amintirilor nefericite din copilărie, relatează The Daily Telegraph.

Într-o declarație pentru ziarul "Nice-Matin", Marina Picasso, în vârstă de 64 de ani, a povestit cum era dusă de tatăl său Paulo la poarta luxoasei case de trei etaje pentru a cerși ajutor de la un Picasso indiferent.

Vânzarea "va fi o modalitate de a întoarce pagina peste o poveste destul de dureroasă", a declarat ea publicației amintite.

Nepoata lui Picasso ar fi primit o ofertă de aproximativ 150 milioane de euro pentru vila construită în 1920, pe care a moștenit-o la vârsta de 22 de ani, împreună cu o vastă colecție de lucrări ale artistului. Potrivit estimărilor casei de licitații Sotheby's, lucrările de ceramică ar valora peste 8 milioane de euro.

Picasso a cumpărat vila în 1955 și a pictat aici una dintre cele mai frumoase opere ale sale, Golful Cannes. Artistul a părăsit casa în 1961, după ce priveliștea la mare i-a fost blocată de o clădire nouă.

Picasso a trăit în La Californie alături de a doua sa soție, Jacqueline Roque, care le-a interzis Marinei Picasso și fratelui ei, Pablito, participarea la înmormântarea artistului. Pablito Picasso s-a sinucis câteva zile mai târziu.

Tatăl Marinei Picasso era fiul lui Picasso cu prima sa soție, Olga Khokhlova, o balerină ruso-ucraineană. El a fost umilit de Picasso, fiind forțat să lucreze ca șofer al tatălui său.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi