Nokia lansează Lumia 930. Cel mai nou smartphone, prezentat în premieră la conferinţa Build a Microsoft

Nokia lansează Lumia 930. Cel mai nou smartphone, prezentat în premieră la conferinţa Build a Microsoft

Nokia Lumia 930 are un ecran de 5 inci full HD, cameră de 20 de megapixeli şi designul este o combinaţie între Lumia 925 şi Lumia 1520. Cum Nokia şi-a obişnuit fanii, telefonul va fi disponibil în mai multe nuanţe de culoare. Pe margine are o ramă din metal, iar spatele este integral din policarbonat. Desigur, va fi dotat cu Windows Phone 81 (foto The Verge ).

Lumia 930 este un dispozitiv de vârf creat pe şi pentru Windows Phone 8.1. Este un dispozitiv frumos construit. Nokia Lumia 930 deschide noua generaţie de dispozitive pe care le lansăm în curând.

Stephen Elop, director Nokia

Nokia Lumia 930 va fi lansat pe piaţă în iunie, începând cu Europa. În Statele Unite ale Americii va rămâne Lumia Icon, disponibil în reţeaua Verizon. Camera foto este de 20 de megapixeli PureView cu stabilizare optică a imaginii. Este cea folosită deja în Lumia 1520 cu trucuri învăţate de la toate modelele Nokia de până acum.

„Deoarece este construit pe Windows Phone 8.1, vei avea acces la toate serviciile favorite de la Microsoft, toate integrate în Lumia“, a spus Elop. Era oarecum evident că asta vei primi, dar el a ţinut să reamintească pe ce platformă rulează. Contează însă că toate dispozitivele Lumia vor trece la Windows Phone 8.1 .

Nokia Lumia 930 într-un videoclip oficial de prezentare

„Am construit Lumia 930 pentru viteză şi performanţă“, a mai spus Stephen Elop despre noul smartphone. Elop a anunţat şi un nou SDK pentru ca dezvoltatorii să profite din plin de capabilităţile camerelor foto de pe telefoanele sale. Mai mult, Lumia 930 are şi încărcare wireless, un procesor Snapdragon 800 şi patru microfoane de înaltă performanţă pentru înregistrare stereo direcţională şi SensorCore conectată la Bing Health and Fitness.

Nokia Lumia 930 va fi disponibil la un preţ de 600 dolari. În Europa va debuta în iunie şi la nivel mondial va fi la aproximativ 100 de operatori.

„Lumia 630 (n.red.: va costa aproximativ 160 de dolari) şi Lumia 635 (n.red.: va costa aproximativ 190 de dolari) reprezintă poarta de intrare a oamenilor în lumea Windows Phone. Şi acestea (n.red.: inclusiv Lumia 930) sunt primele dispozitive care vin cu Windows Phone 8.1“, a mai spus Elop. Ambele telefoane entry-level vor fi disponibile în mai, iar în SUA debutează în iulie. Directorul Nokia n-a oferit prea multe informaţii despre dotări, dar e clar unde sunt ţintite: utilizatorii care, în prezent, au Lumia 520 sau care au un telefon ieftin cu Android şi vor ceva mai bun.

Diferenţa dintre cele două telefoane o face şi partea GSM. Lumia 630 este un dual-sim 3G, pe când Lumia 635 oferă direct 4G. Ambele vor fi disponibile în mai multe nuanţe de culoare. Când vine vorba de dual-sim, telefoanele create astfel, primul fiind Lumia 630, vor dispune de două rânduri de tiles pentru SMS-uri şi apeluri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro