Norvegia intenționează să construiască un tunel maritim prin care vor putea trece și nave de croazieră

Norvegia intenționează să construiască de a construi un tunel maritim de 1,7 kilometri lungime, săpat în rocă, pentru nave de croazieră, pe coasta de nord-vest a țării, astfel încât să evite trecerea dificilă prin apele din jurul peninsulei Stad, este tot mai aproape de începerea lucrărilor, scrie tradewindsnews.com. Construcția, în valoare de 115 milioane euro, va avea o înălțime de 37 de metri, astfel încât chiar și cele mai mari nave ale liniei expres zilnice de pasageri și marfă Hurtigruten vor putea străbate acest tunel, informează agenția DPA.

Necesitatea construirii acestui tunel derivă din dificultatea parcurgerii acestei rute de-a lungul coastelor de vest și de nord ale Norvegiei în caz de vreme neprielnică.

Săptămâna trecută, ministerul norvegian al transporturilor și comunicațiilor a cerut administrației de coastă să pregătească un studiu preliminar despre proiect ca parte a propunerii care va fi înaintată spre votare Parlamentului norvegian, menționează tradewindsnews.com.

În cazul în care proiectul va fi votat, un tunel suficient de mare pentru nave cu o capacitate de 16.000 tdw, va fi tăiat direct prin peninsula Stad, de pe coasta de vest a țării, precizează sursa citată.

În Norvegia există peste 900 de tunele rutiere cu o lungime totală de 750 kilometri, dintre care 33 de tunele leagă unele insule de zona de coastă. Între acestea, tunelul Laerdal, cu o lungime de 24,51 kilometri, dintre localitățile Lerdal și Aurland, situat la aproximativ 175-200 km la nord-est de Bergen este cel mai lung tunel rutier din lume.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

3 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

4 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor