Noua decană de vârstă a omenirii a murit la 116 ani

Noua decană de vârstă a omenirii a murit la 116 ani

La câteva zile după ce a ajuns decana de vârstă a omenirii, americanca Gertrude Weaver a murit la 116 ani, a anunțat presa americană, preluată marți de AFP. Gertrude Weaver, care ar fi împlinit 117 ani în 4 iulie, a murit luni dimineață în urma unor complicații provocate de pneumonie, într-o casă de bătrâni din statul Arkansas (sudul Statelor Unite). Ea devenise decana de vârstă a omenirii la 1 aprilie, după decesul japonezei Misao Okawa la 117 ani.

'Știa că este decana de vârstă de pe glob și era foarte fericită. Aprecia fiecare apel telefonic, fiecare scrisoare, fiecare comentariu', a declarat în Washington Post Kathy Langley de la 'Silver Oaks Health and Rehabilitation Center', unde a murit Weaver.

Născută în 1898 din părinți agricultori, Gertrude Weaver a fost cel mai mic din cei șase copii ai familiei. Ea a declarat unui ziar din Arkansas că longevitatea se datorează, între altele, faptului că 's-a purtat bine cu toți'. A avut patru copii dintre care numai unul mai trăiește, un fiu care împlinește marți 94 de ani, potrivit Washington Post.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”