Noua decană de vârstă a omenirii a murit la 116 ani

Noua decană de vârstă a omenirii a murit la 116 ani

La câteva zile după ce a ajuns decana de vârstă a omenirii, americanca Gertrude Weaver a murit la 116 ani, a anunțat presa americană, preluată marți de AFP. Gertrude Weaver, care ar fi împlinit 117 ani în 4 iulie, a murit luni dimineață în urma unor complicații provocate de pneumonie, într-o casă de bătrâni din statul Arkansas (sudul Statelor Unite). Ea devenise decana de vârstă a omenirii la 1 aprilie, după decesul japonezei Misao Okawa la 117 ani.

'Știa că este decana de vârstă de pe glob și era foarte fericită. Aprecia fiecare apel telefonic, fiecare scrisoare, fiecare comentariu', a declarat în Washington Post Kathy Langley de la 'Silver Oaks Health and Rehabilitation Center', unde a murit Weaver.

Născută în 1898 din părinți agricultori, Gertrude Weaver a fost cel mai mic din cei șase copii ai familiei. Ea a declarat unui ziar din Arkansas că longevitatea se datorează, între altele, faptului că 's-a purtat bine cu toți'. A avut patru copii dintre care numai unul mai trăiește, un fiu care împlinește marți 94 de ani, potrivit Washington Post.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf