Noul test neinvaziv Veracity, realizat de cercetători ciprioți, disponibil de luni pe piața mondială

Noul test neinvaziv Veracity, realizat de cercetători ciprioți, disponibil de luni pe piața mondială

Compania de biotehnologie NIPD Genetics (Non-Invasive Prenatal Diagnistics) a anunțat că din 25 mai începe distribuirea testului Veracity din Cipru în toate țările din lume, informează site-ul pulsul-afroditei.com.

Testul a fost realizat în 2011 de grupul de cercetare al profesorului Philippos Patsalis (actualul ministru al Sănătății din Cipru) la Institutul de Neurologie și Genetică din Nicosia, care a creat filiala companiei de biotehnologie NIPD Genetics pentru a putea beneficia de rezultatele cercetării prin distribuirea pe piața mondială a testului neinvaziv pentru depistarea sindromului Down și a altor tipuri de sindrom.

Această realizare deschide perspective promițătoare și pune Ciprul pe harta mondială a sectorului biotehnologiei. Testul poate fi făcut de orice femeie însărcinată care vrea să fie sigură că bebelușul ei nu suferă de trisomia 21 (sindromul Down), trisomia 18 (sindromul Edward), trisomia 13 (sindromul Patau), monosomia X (sindromul Turner), putând în plus să afle și sexul fătului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante