Numărul japonezilor cu vârste de peste 80 de ani a depășit pentru prima dată 10 milioane de persoane

Numărul japonezilor cu vârste de peste 80 de ani a depășit pentru prima dată 10 milioane de persoane

Numărul japonezilor cu vârste de peste 80 de ani a depășit pentru prima dată 10 milioane de persoane, reprezentând 7,9 % din populația țării, potrivit datelor publicate luni de guvernul nipon, relatează EFE.

Japonia deține în prezent cifra record de 33,84 de milioane de locuitori cu vârste de peste 65 de ani, reprezentând 26,7 % din populația țării asiatice, potrivit statisticilor publicate de Ministerul de Interne și Comunicațiilor cu prilejul Zilei Naționale a Vârstnicilor.

Din numărul total al persoanelor de vârsta a treia, 19,21 milioane sunt femei (29,5 % din populația feminină) și 14,62 sunt bărbați (23,7 % din populația masculină).

Cea mai vârstnică femeie din Japonia este o locuitoare din Tokyo de 115 ani, care nu a dorit să i se facă publică identitatea și care este născută în 1900, iar cel mai în vârstă bărbat este Yasutaro Koide, din Nagoya, de 112 ani, născut în martie 1903.

În august, Koide a fost recunoscut cel mai vârstnic bărbat din lume de Guinness Book.

Institutul Național pentru Cercetarea Populației și Securitate Socială din Japonia estimează că circa 36 % din cetățenii țării vor depăși vârsta de 65 de ani în 2040.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...