Nuntă regală în Suedia: Prințul Carl Philip se căsătorește sâmbătă cu fostul model Sofia Hellqvist

Nuntă regală în Suedia: Prințul Carl Philip se căsătorește sâmbătă cu fostul model Sofia Hellqvist

Ultimele pregătiri pentru nunta prințului Carl Philip al Suediei cu fostul model Sofia Hellqvist au fost finalizate cu câteva ore înainte de desfășurarea ceremoniei sâmbătă, într-o zi cu vreme frumoasă, de vară timpurie, după cum consemnează agenția DPA. Steaguri naționale flutură pe clădirile publice aflate pe traseul pe care se va deplasa cu trăsura noul cuplu regal după ceremonia de la Capela Regală de la Palatul Regal din Stockholm.

Garduri de securitate au fost ridicate de-a lungul acestui traseu, unde fani regali s-au adunat deja cu câteva ore înainte, pentru a fi siguri că-i vor putea vedea pe proaspăt căsătoriți.

La palat, s-au făcut ultimele retușuri la decorațiunile florale.

Printre oaspeții regali care vor asista la fericitul eveniment se numără reginele din Belgia, Danemarca, Olanda și Norvegia — dar nu și soții lor — , precum și prințul Edward al Marii Britanii și prințesa Takamado a Japoniei.

Carl Philip, în vârstă de 36 de ani, este al treilea în ordinea succesiunii la tronul suedez. El este al doilea dintre cei trei copii ai regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei și ai reginei Silvia și singurul fiu. Regele Carl Gustav și regina Sofia mai au două fete — Victoria, prințesă a Suediei, și prințesa Madeleine.

După ceremonie, Sofia, în vârstă de 30 de ani, va avea titlul de prințesa Sofia, ducesă de Varmland. Festivitățile de nuntă au început de vineri seara cu o cină privată pentru cuplu și oaspeții lor la Skeppsholmen Caverns,
situat pe o insulă în centrul orașului Stockholm, vizavi de Palatul Regal.

Carl Philip și Sofia s-au cunoscut în 2009 și și-au anunțat logodna anul trecut.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

4 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul

5 De citit!