O analiză de sânge poate detecta cu o precizie de 86 % cancerul ovarian

O analiză de sânge poate detecta cu o precizie de 86 % cancerul ovarian

O simplă analiză de sânge poate detecta în proporție de 86 % cancerul ovarian cu o mai mare precizie decât orice diagnostic actual, potrivit unui studiu publicat marți de revista britanică Journal of Clinical Oncology, citată de EFE. Cancerul ovarian poate fi mortal în cazul în care este detectat în fază avansată, astfel încât studiul elaborat de University College London ar presupune un avans important în diagnosticarea anticipată a acestei boli și în lupta împotriva sa.

Pentru acest studiu, echipa de cercetători a urmărit din punct de vedere medical peste 46.000 de femei, însă oamenii de știință sunt precauți în privința numărului de vieți care ar putea fi salvate.

Studiul realizat de University College London se bazează pe analizarea nivelurilor unei proteine — CA125 — prezentă în sânge, având în vedere că aceasta crește în cazul pacientelor care suferă de cancer ovarian.

Cercetătorii au înregistrat variațiile acestei proteine în sânge de-a lungul timpului iar în cazul unei creșteri a acesteia pacientele au fost supuse unui alt tip de teste, precum ecografia, pentru a verifica rezultatul.

Potrivit declarațiilor acordate BBC de profesorul Usha Menon, de la University College London, studiul constituie un progres important, deși nu se știe dacă "noul diagnostic detectează la timp cancerul ovarian pentru a salva vieți".

Aproximativ 7.100 de femei sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer ovarian în Marea Britanie, dintre care 4.200 mor în urma consecințelor acestei boli. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea