O balenă s-a rătăcit în portul Buenos Aires

O balenă s-a rătăcit în portul Buenos Aires

O mică balenă a apărut luni într-un canal cu ape dulci din Puerto Madero, un district al capitalei Argentinei, la câțiva metri de centrul orașului Buenos Aires, un loc popular pentru turiști care au fost surprinși de această atracție neașteptată, informează AFP. Animalul a fost reperat de un velier cu pânze ancorat în portul Puerto Madero însă specialiștii nu au determinat încă dacă este vorba despre o balenă albastră sau de o balenă Minke (Balaenoptera bonaerensis), cea mai mică dintre speciile de balene.

Echipe ale municipalității au încercat să direcționeze balena spre mare, scrie AFP.

Cercetătorul Enrique Crespo, specializat în mamifere marine la Consiliul național de cercetare științifică și tehnologică (CONICET), a declarat pentru canalul de televiziune Todo Noticias ca ar putea fi vorba despre o balenă adultă în migrație care a rătăcit drumul diminuându-și șansele de supraviețuire. În cazul în care ar fi vorba despre un pui de balenă care s-a rătăcit de mama sa, viața i-ar putea fi în pericol.

Diego Taboada, președintele institutului pentru protejarea balenelor, consideră că această balenă este tânără și nefiind în habitatul său natural este dezorientată. Și el consideră că șansele de supraviețuire ale balenei sunt foarte reduse. "Ea are probleme vitale importante", a spus expertul.

Taboada a explicat că apa dulce nu este deloc potrivită pentru balene, deoarece într-un asemenea mediu ele încep să dezvolte infecții.

În fiecare an, balenele din Atlanticul de Nord migrează spre apele reci din Argentina, la aproximativ 1.400 de kilometri sud de Buenos Aires. Sosirea lor între lunile mai și decembrie atrage turiștii, dar este un fenomen rar să fie văzute intrând în zonele cu apă dulce, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

4 VIDEO „Viitorul” României...

5 Așa o fi?