O carte poștală a străbătut cei 13 km dintre două sate elvețiene în 50 de ani

O carte poștală a străbătut cei 13 km dintre două sate elvețiene în 50 de ani

O felicitare de Crăciun a ajuns la destinație în satul elvețian Illgau după aproape 50 de ani de când a fost expediată dintr-o localitate aflată la o distanță de 13 kilometri, fiind primită de fiul destinatarului, care decedase între timp, informează agenția DPA. Felicitarea a fost trimisă în 16 decembrie 1965 de un fermier din satul Ibach, situat într-o vale, unui agricultor dintr-un sat de munte, a precizat fiul destinatarului pentru agenția de știri elvețiană SDA.

Un purtător de cuvânt al poștei elvețiene a spus că nu este clar de ce a fost nevoie de zeci de ani pentru ca felicitarea să străbată distanța scurtă dintre două localități din centrul Elveției. Este posibil ca ea să fi alunecat sub o piesă de mobilier sau în spatele acesteia, în interiorul oficiului poștal, a declarat acesta.

Scrisoarea a sosit luni, împreună cu o factură de taxă suplimentară în valoare de 0,90 franci elvețieni (0,92 de dolari) deoarece timbrul original în valoare de 0,10 franci elvețieni a fost insuficient pentru plata serviciului poștal conform tarifelor valabile în 2015.

"Poate voi aștepta și eu 50 ani înainte de a o plăti", a spus fiul fermierului, citat de DPA, în legătură cu factura ce însoțea plicul cu felicitarea din 1965. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro