O celebră femeie chef din Statele Unite își dezvăluie tehnica de preparare a 65 de tipuri de paste

Jenn Louis, o celebră femeie chef din Statele Unite, își dezvăluie tehnica de preparare a 65 de tipuri de paste și găluște italiene, în prima sa carte, "Pasta by Hand".

Louis (43 de ani) a devenit cunoscută prin restaurantul Lincoln pe care l-a deschis în urmă cu șapte ani în Portland, Oregon, care servește paste într-o mare varietate de forme, dimensiuni și texturi.

În cartea sa, cunoscuta femeie chef explică faptul că italienii împart pastele în cinci categorii. Mai există și o categorie denumită "gnocchi", care în Italia sunt considerate exclusiv un fel de găluște de ricotta sau de cartofi.

Într-un interviu acordat Reuters pe tema cărții, Louis își amintește o experiență culinară memorabilă avută în tinerețe la Siena, când a plecat într-o călătorie cu rucsacul în spate prin Europa. Ajunsă pe seară într-un mic restaurant gol, Louis a comandat gnocchi de cartofi, cu sos pesto. Mi s-au părut extraordinari, povestește ea.

Care ar fi în opinia sa secretele preparării unor gnocchi buni? Gnocchi nu ar trebui să fie perfecți, explică ea. Un cântar digital pentru măsurare și, desigur, ingrediente de calitate. Întrebată dacă trebuie folosită făină tip două nule (00), a explicat că acest calificativ este un indicator referitor la cât de fin măcinată este făina, și nu la cantitatea sa de gluten.

Deși a devenit cunoscută în Portland, Louis mărturisește că i-ar plăcea să gătească în Miami, un oraș unde scena gastronomică este mai vibrantă și unde există o comunitate tânără de bucătari și de specialiști în cafea pasionați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?