O erupție impresionantă a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web

Erupția violentă a vulcanului Colima, din vestul Mexicului, la 21 ianuarie, a fost surprinsă de o cameră web montată tocmai pentru a supraveghea activitatea vulcanului, scrie lemonde.fr.

Situat în parcul național Nevada de Colima, vulcanul Colima a cunoscut mai multe erupții recente, una de mică intensitate la 19 ianuarie și una violentă la 21 ianuarie, ambele surprinse de camera web montată pentru a supraveghea activitatea seismică a vulcanului.

Explozia din 21 ianuarie, la ora locală 9.13 a.m., a generat un nor de cenușă proiectat la o altitudine de 4 kilometri, relatează Mashable.com.

Autoritățile civile locale au anunțat că nu există vreun risc pentru populație, potrivit aceleiași surse, pentru că vântul îndepărtează norul de cenușă de comunitățile aflate în zona din apropierea vulcanului, care leagă cele două state Colima și Jalisco.

Deopotrivă guvernatorul statului Colima, Mario Anguiano Moreno, a postat un mesaj pe Twitter în care a dat asigurări că nu sunt motive ca populația să intre în panică, recomandând localnicilor să aibă încredere în mesajele transmise deja de Protecția Civilă din Colima.

Complexul vulcanic Colima reunește trei vârfuri vulcanice, fiind una dintre cele mai active zone seismice din Mexic, potrivit Global Volcanism Program al Institutului Smithsonian.

Alte explozii recente ale vulcanului au avut loc la 3 ianuarie, când cenușa a ajuns deasupra comunităților Zapotlán El Grande și Gómez Farías, la 11 ianuarie când cenușa a ajuns deasupra localității Tuxpan și una de mult mai mică intensitate la 12 ianuarie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia