O erupție impresionantă a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web

O erupție impresionantă a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web

Erupția violentă a vulcanului Colima, din vestul Mexicului, la 21 ianuarie, a fost surprinsă de o cameră web montată tocmai pentru a supraveghea activitatea vulcanului, scrie lemonde.fr.

Situat în parcul național Nevada de Colima, vulcanul Colima a cunoscut mai multe erupții recente, una de mică intensitate la 19 ianuarie și una violentă la 21 ianuarie, ambele surprinse de camera web montată pentru a supraveghea activitatea seismică a vulcanului.

Explozia din 21 ianuarie, la ora locală 9.13 a.m., a generat un nor de cenușă proiectat la o altitudine de 4 kilometri, relatează Mashable.com.

Autoritățile civile locale au anunțat că nu există vreun risc pentru populație, potrivit aceleiași surse, pentru că vântul îndepărtează norul de cenușă de comunitățile aflate în zona din apropierea vulcanului, care leagă cele două state Colima și Jalisco.

Deopotrivă guvernatorul statului Colima, Mario Anguiano Moreno, a postat un mesaj pe Twitter în care a dat asigurări că nu sunt motive ca populația să intre în panică, recomandând localnicilor să aibă încredere în mesajele transmise deja de Protecția Civilă din Colima.

Complexul vulcanic Colima reunește trei vârfuri vulcanice, fiind una dintre cele mai active zone seismice din Mexic, potrivit Global Volcanism Program al Institutului Smithsonian.

Alte explozii recente ale vulcanului au avut loc la 3 ianuarie, când cenușa a ajuns deasupra comunităților Zapotlán El Grande și Gómez Farías, la 11 ianuarie când cenușa a ajuns deasupra localității Tuxpan și una de mult mai mică intensitate la 12 ianuarie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...