O librărie din Japonia vinde un singur titlu pe săptămână

O librărie din Japonia vinde un singur titlu pe săptămână

O librărie conceptuală din Japonia, care propune clienților o singură carte pe săptămână, a cucerit amatorii de lectură nipon, relatează vineri 7sur7.be. Yoshiyuki Morioka deține o librărie în centrul cartierului Ginza din Tokyo și a stârnit curiozitatea japonezilor deoarece și-a redus semnificativ stocul de carte pentru a se concentra asupra uneia, care constituie sugestia săptămânii.

Conceptul este departe de a fi absurd. Titlul unic reușește să atragă atenția și face să fie evitată plimbarea nesfârșită în librării în căutarea perlei rare. De altfel, magazinul nu are decât o singură cameră. O cameră pentru o carte, simplificarea absolută.

Inițiativa este pe placul multor autori, dornici să-și promoveze volumele în condiții atât de bune. Original și exclusiv, demersul a convins și cititorii, care vin din șapte în șapte zile să vadă evenimentul literar al săptămânii și, eventual, să și cumpere un exemplar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”