O mașină manevrată doar cu puterea minții, realizată la o universitate din China

O mașină manevrată doar cu puterea minții, realizată la o universitate din China

O mașină care se manevrează numai cu puterea minții a fost testată miercuri în China, informează agenția Xinhua, care precizează că acest gen de vehicul se va adresa mai ales persoanelor cu dizabilități motorii și că momentul în care va apărea pe piață este încă îndepărtat.

Realizat de cercetători de la Universitatea Nankai din Tianjin (nord-estul Chinei) în colaborare cu producătorul de automobile Great Wall Motor, vehiculul captează impulsurile creierului utilizatorului cu ajutorul a 16 senzori, le analizează și le transmite sistemului de procesare, care le interpretează drept comenzi de a accelera sau a frâna sau de a manevra ușile.

Acest proiect se alătură altor inițiative asemănătoare, cum ar fi construirea de vehicule care se deplasează fără șofer, menționează EFE. Compania Google lucrează de mai mult timp în acest scop, iar firma chineză Baidu a anunțat, luna trecută, că speră să-și lanseze propria versiune înainte de finalul anului în curs. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”