Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O mumie care "meditează" în "poziția lotus" descoperită în Mongolia

O mumie a unui călugăr budist care "meditează" în poziția lotus a fost recuperată recent de poliția din Mongolia de la un bărbat care voia să o vândă pe piața neagră, scrie joi ziarul spaniol "ABC", inserând declarația unui medic al lui Dalai Lama, potrivită căruia corpul respectiv aparține unei persoane care "nu este moartă", ci "într-o stare profundă de meditație", numită "tukdam".

Un funcționar neidentificat a declarat pentru ziarul 'The Siberian Times' că mumia a fost găsită acoperită cu o piele de vacă, într-o peșteră din provincia mongolă Songinokhairkhan, de unde a fost sustrasă apoi și ascunsă într-o casă de Ulan Bator de un bărbat care intenționa să o comercializeze.

Specialiștii analizează în prezent relicva pentru a stabili cum a fost posibilă conservarea acesteia timp de 200 de ani în poziția de yoga numită lotus. Se crede că mumia ar putea fi a unui renumit maestru tibetan, Dashi-Dorzho Itigilov, născut în 1852 și despre care se spune că ar fi murit în această postură de meditație. El a fost înmormântat în 1927 și, când a fost exhumat, în 1973, s-a găsit corpul mumificat în aceeași poziție.

Faimosul călugăr tibetan Barry Kerzin, medic al lui Dalai Lama, susține că poliția a descoperit un călugăr care 'nu este mort', ci 'într-o stare profundă de meditație', numită 'tukdam'. 'Dacă va continua în această stare de meditație, călugărul poate să se transforme într-un Buda', mai spune Barry Kerzin.

'Am avut privilegiul să îngrijesc persoane care meditau și se aflau în stare de tukdam', a dezvăluit el, explicând că, dacă reușește să rămână în această postură mai mult de trei săptămâni — ceea ce se întâmplă foarte rar — corpul se reduce treptat. În final, tot ceea ce rămâne din călugăr sunt părul, unghiile și hainele'.

'Persoanele care se află în preajma călugărului pot vedea atunci un curcubeu care strălucește pe cer timp de mai multe zile. Ceea ce înseamnă că s-a găsit un *corp în stare de curcubeu*. Este starea cea mai apropiată de cea de Buda', a detaliat medicul lui Dalai Lama.

În ultimii 50 de ani, în India ar fi existat 40 cazuri similare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

2 Show total! Ponta o dă cu cracii-n sus pe Proastă! „Tocmai mă invitase să vin la Congresul PSD și acceptasem, …

3 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

4 Proasta, un pic botoxată și cu rochie Coco Chanel, la Antena 3!

5 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut