O periuţă de dinţi folosită de pilotul misiunii spaţiale Apollo 13 a fost scoasă la licitaţie

O periuţă de dinţi folosită de pilotul misiunii spaţiale Apollo 13 a fost scoasă la licitaţie

O periuţă de dinţi folosită de pilotul misiunii spaţiale americane Apollo 13 a fost scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 4.000 de dolari, a anunţat casa Nate D. Sanders din Los Angeles.

 Potrivit Mediafax, periuţa de dinţi, un model Oral B-40, a fost utilizată de pilotul modulului lunar Jack Swigert în timpul misiunii Apollo 13, din 1970, care l-a înlocuit în ultimul minut pe unul dintre colegii săi astronauţi, bolnav de rujeolă.

Această misiune urma să realizeze cea de-a şaptea aselenizare pentru astronauţii americani, însă a fost anulată din cauza exploziei unui rezervor de oxigen, în spaţiu, la 55 de ore după decolare.

După multe peripeţii, Jack Swigert şi colegii săi au reuşit să revină cu bine pe Terra.

Aventura lor a fost prezentat în filmul "Apollo 13" (1995) cu Tom Hanks şi Kevin Bacon - acesta din urmă fiind interpretul lui Jack Swigert.

Jack Swigert este unul dintre cei 24 de astronauţi americani care au zburat pe orbită în jurul Lunii, chiar dacă nu a călcat pe suprafaţa satelitului natural al Terrei. El a decedat în 1982 din cauza unui cancer osos, la vârsta de 51 de ani.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /