Oamenii de știință brazilieni evidențiază proprietățile fructului de camu-camu

Oamenii de știință brazilieni evidențiază proprietățile fructului de camu-camu

Un studiu realizat de institutul de cercetări INPA din Brazilia pune în evidență rolul fructului de camu-camu în reducerea grăsimilor și zahărului din sânge în cazul adulților sănătoși, au informat recent surse oficiale, potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia.

Camu-camu (Myrciaria dubia) este un arbust din Amazonia, unde crește, de obicei, în apropierea apei, iar fructul său este considerat cel mai bogat în vitamina C de pe planetă.

Rezultatele dovedesc potențialul benefic al vitaminei C și, în special, al camu-camu în ceea ce privește sănătatea, pentru că acest fruct s-a dovedit mai eficient în reducerea nivelurilor de lipoproteine decât acidul ascorbic sintetic, afirmă cercetătorul Francisca Souza, într-un comunicat al INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia).

Studiul a fost realizat cu două grupuri de control. Unul dintre ele a primit camu-camu sub formă de pulbere, iar celălalt a primit vitamina C sintetică.

Persoanele din primul grup au înregistrat o creștere evidentă a valorilor serice ale acidului ascorbic și o reducere semnificativă a valorilor glicemiei. În cazul celor din al doilea grup, s-a produs doar o slabă scădere a acestor din urmă valori.

Potrivit responsabililor studiului, care cercetează de mai bine de zece ani proprietățile camu-camu, vitamina C conține un procentaj mare de antocianină, substanță care acționează ca antioxidant și previne boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Camu-camu se folosește deja, pe plan mondial, ca adjuvant în tratarea depresiei și întărirea sistemului imunitar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu