Oliver Stone alege Bavaria pentru viitorul său film despre agentul Edward Snowden

Oliver Stone alege Bavaria pentru viitorul său film despre agentul Edward Snowden

Regizorul american Oliver Stone, câștigător a trei premii Oscar și a patru Globuri de Aur, a ales Bavaria (sudul Germaniei) pentru a filma "biopic-ul" despre celebrul agent al NSA, refugiat în Rusia, Edward Snowden începând din februarie 2015, potrivit paginii de specialitate Cineuropa, citată sâmbătă de EFE.

După ce a obținut acordul casei de producții 'Big Game', Programul Special de Finanțare pentru Coproducțiile Internaționale din Bavaria l-a convins pe Stone să turneze filmul, fără titlu încă, în locații germane. Proiectul asupra agentului Edward Snowden este inspirat din cartea 'The Snowden Files', scrisă de ziaristul Luke Harding de la The Guardian, care a participat la redactarea scenariului alături de Stone și de Kieran Fitzgerald.

În film, angajatul Agenției de Securitate Națională (NSA) zboară din Hawaii la Hong Kong pentru a dezvălui programul de supraveghere american, devenind astfel unul dintre cei mai căutați oameni din lume. O mare parte din filmări, cu Joseph Gordon-Levitt în rolul principal ('Don Juan', 'Lincoln', 'Inception'), vor avea lor la Munchen și la studiourile Bavaria Filmstudio.

O parte din exterioarele acestui 'thriller' politic vor fi filmate la Hong Kong și în SUA. Snowden s-a declarat încântat de faptul că regizorul unor filme celebre precum 'Platoon', 'JFK', 'Nixon', sau 'Natural Born Killers' sau mai recent 'Savages', va face un film despre el. Potrivit lui Stone, Snowden, la fel ca Julian Assange, este 'un erou'.

Regizorul a făcut aceste declarații într-o dezbatere cu cineastul Johnnie To, cu prilejul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai, unde a mărturisit că este minunat faptul că există astfel de oameni care sfidează Legea Spionajului din SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!