Parlamentar britanic mort după ce a băut prea multă vodcă la un dineu oficial în Polonia

Parlamentar britanic mort după ce a băut prea multă vodcă la un dineu oficial în Polonia

Parlamentarul laburist britanic Jim Dobbin a murit după ce a consumat o cantitate mult prea mare de vodcă în cursul unui dineu oficial organizat în Polonia la 6 septembrie 2014, informează joi presa britanică pe baza concluziilor anchetei efectuate în acest caz.

Politicianul de 73 de ani a respectat tradiția locală și a golit câte un pahar de băutură alcoolică după fiecare fel de mâncare, relatează BBC.

Soția lui a povestit că, la un moment dat, deputatul le-a spus unor prieteni că nu se simte bine, iar aceștia l-au dus în camera lui de hotel. El a adormit imediat, dar nu a mai putut fi trezit. A încetat din viață la spital în dimineața următoare.

Medicii legiști au constatat că Dobbin, care era specialist în microbiologie, avea în momentul decesului o concentrație de alcool în sânge de cinci ori mai mare decât limita permisă în Marea Britanie pentru conducătorii auto. Autopsia a relevat, totodată, că în plămâni avea bucăți de alimente, care i-au blocat respirația.

Membru al Parlamentului din Marea Britanie din 1997, Jim Dobbin se afla în Polonia în cadrul unei vizite organizate de Consiliul Europei în orașul Slupsk, care fusese premiat pentru 'promovarea idealului european'.

'Avea o zi perfectă. Nu s-a oprit niciodată — a fost mereu ocupat și, după ce a murit, am primit 940 de scrisori de condoleanțe din întreaga lume', a declarat văduva politicianului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…