Patronii casei de modă Prada, investigaţi de justiţia italiană

Justiţia italiană examinează declaraţiile fiscale ale celor doi patroni ai casei de modă Prada, directoarea Miuccia Prada şi soţul ei, administratorul delegat Patrizio Bertelli, a anunţat luni grupul italian într-un comunicat, citat de AFP.

Cei doi manageri "au fost informaţi de autorităţile judiciare italiene în legătură cu faptul că o examinare se află în desfăşurare (...) în ceea ce priveşte exactitatea unora dintre declaraţiile lor de impozit", se afirmă în acelaşi comunicat.

Această procedură urmează după "declaraţiile spontane" făcute de cei doi coordonatori ai casei Prada şi care au condus în decembrie 2013 la "un acord cu autorităţile fiscale italiene". Potrivit aceluiaşi comunicat, acordul "satisface complet exigenţele autorităţilor fiscale, aşa cum a fost declarat şi confirmat chiar de către aceleaşi autorităţi".

Chiar dacă acordul satisface fiscul italian, Parchetul din Milano a deschis la începutul acestui an o anchetă pe baza unor bănuieli referitoare la existenţa unor declaraţii fiscale neconforme cu realitatea, însă avocaţii grupului Prada considerau că acea procedură reprezenta o etapă judiciară obligatorie care va fi probabil clasată fără să aibă vreo urmare.

Miuccia Prada şi Patrizio Bertelli s-au "autodenunţat" anul trecut în faţa fiscului italien, cu care au semnat un acord ce vizează rambursarea unei sume de aproape 500 milioane de euro reprezentând penalităţi aplicate la impozite datorate şi neachitate.

Transferându-şi sediile în Olanda şi Luxemburg, grupul Prada a beneficiat de o fiscalitate mai avantajoasă, însă cele mai multe dintre activităţile sale au rămas în Italia. În urma acelui acord, casa Prada a decis în ianuarie să îşi repatrieze sediile în Italia.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Der Spiegel / Iadul de după vindecare, mărturii. Prin ce pot trece tinerii după Covid și de ce se tem medicii c…

2 Să dea Dumnezeu ca acest om să nu aibă dreptate!

3 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: E greu să porți mască? E mult mai greu intubat