Patru restaurante din București, pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume

Patru restaurante din București - Beca's Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais, Joseph by Joseph Hadad - apar pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, potrivit La Liste, informează un comunicat al Ambasadei Franței la București transmis AGERPRES. 

La Liste, care pune în valoare cele mai apreciate restaurante de pe cele cinci continente, a fost prezentată de Philippe Faure — președinte al agenției de promovare a turismului Atout France, în prezența lui Laurent Fabius — ministru al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale al Franței.

La Liste propune o grilă de lectură obiectivă, transparentă, de anvergură internațională. Pentru a garanta obiectivitatea și independența clasamentului, La Liste s-a bazat pe experiența unor chefi de prestigiu, care au fost rugați să evalueze, în mod confidențial, ghidurile de specialitate din țările lor, 300.000 de publicații de acest fel fiind consultate online.

Japonia se situează pe primul loc în clasamentul propus de La Liste, cu 127 de restaurante menționate, urmată îndeaproape de Franța cu 118 restaurante în top, Statele Unite (101), China (69) și Spania (52).

În 2015, restaurantul Le Bistrot Francais a participat la campania "Gout de France/ Good France", care are ca scop promovarea valorilor gastronomiei franceze în lume.

Ediția de anul viitor a Gout de France va avea loc pe 21 martie, iar restaurantele din România care doresc să ia parte la acest eveniment de marcă dedicat rafinatei gastronomii "a la francaise" sunt invitate să se înscrie până pe 7 ianuarie 2016, completând formularul online disponibil la următoarea adresă: http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register, se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț