Peste 40.000 de persoane au înfruntat ploaia şi noroiul la Festivalul la Electic Castle

Peste 40.000 de persoane au înfruntat ploaia şi noroiul la Festivalul la Electic Castle

Peste 40.000 de persoane au participat în primele două zile la Festivalul Electric Castle, care se desfăşoară în comuna Bonţida, judeţul Cluj, fanii având parte nu doar de spectacol, ci şi de ploi torenţiale şi noroi, astfel că organizatorii au împrăştiat peste 30 de tone de pietriş şi piatră.

Peste 40.000 de persoane au înfruntat ploaia şi noroiul la Festivalul la Electic Castle (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Cele mai mari probleme ale ediţiei din acest an a Festivalului Electric Castle, care se desfăşoară în perioada 25 - 28 iunie, la Castel Banffy din Bonţida, au fost cauzate de ploaie şi noroi, spectatorii fiind nevoiţi să îşi cumpere cizme de cauciuc şi pelerine pentru a putea asista la concerte.

Problemele au fost cauzate de ploile torenţiale începute joi şi care au durat aproximativ 36 de ore, astfel că zonele de parcare, dar şi cea de camping, unde erau instalate sute de corturi, au fost inundate. Au fost şi participanţi la festival care nu au ţinut cont însă de condiţii şi s-au "bălăcit" în noroi, găsind siuaţia foarte amuzantă.

Reprezentanţii Electric Castle au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că au fost folosite vidanje pentru drenarea zonelor cu acumulări de apă, dar şi zeci de baloţi de paie.

"Peste 30 de tone de pietriş şi piatră au fost aduse în zonă pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric şi având reglementări foarte stricte în privinţa amenajărilor şi intervenţiilor posibile, s-au folosit zeci de baloţi de paie şi sute de paleţi. De asemenea, s-au folosit vidanje pentru a drena zonele cu acumulări de apă. În ciuda vremii nefavorabile, a ploii şi noroiului produs care au creat probleme peste 40.000 de spectatori au participat în primele două zile ale Festivalului Electric Castle de la Bonţida - 18.000 joi şi 25.000 în ziua de vineri", au spus sursele citate.

Aceştia au recunoscut că au fost probleme şi în zona de parcare, recomandând spectatorilor să folosească autobuzele puse la dispoziţie şi care pleacă din zona Stadionului Cluj Arena din Cluj-Napoca, costul unei călătorii fiind de 7 lei.

"Pe lângă muzica bună şi artişti renumiţi care au urcate pe scenele de la Electric Castle, au avut mare trecere la fani pelerinele de ploaie şi cizmele de gumă. Pentru concertele de sâmbătă seară şi duminică se anunţă vreme fără ploaie, aşa că sperăm că nu vor mai fi probleme", au mai spus reprezentanţii Electric Castle.

Printre trupele şi artiştii prezenţi la Electric Castle se numără The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire,NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpaţi, Şuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver şi The Model.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani