Pisica "Nitama" - noua șefă de gară a unei localități din Japonia

Pisica "Nitama" - noua șefă de gară a unei localități din Japonia

Compania Wakayama Electric Railway, care operează o linie locală din prefectura Wakayama, a numit-o marți pe pisica "Nitama" mascota gării din Kishi - post ocupat anterior de veterană "Tama", care a murit la vârsta de 16 ani, relatează EFE.

Defuncta pisică 'Tama', a cărei popularitate ca "șefă de gară" a salvat de la faliment linia și chiar compania feroviară, a murit în iunie după un stop cardiac. Compania a amenajat un altar sintoist pentru a venera protectoarea gării, scoase dintr-o situație economică dificilă în 2007.

Altarul, instalat pe unul din peroane, este format din două statui din bronz dedicate felinei dispărute, fiecare cu câte o lăbuță ridicată, într-un gest de a atrage călătorii și bani. În Japonia, astfel de statui sunt denumite 'Maneki-neko' ('pisică invitând') și sunt considerate amulete, care, potrivit credinței populare, atrag prosperitatea pentru comercianți

Îmbrăcată cu uniforma de șefă de gară, noua pisică 'Nitama' ('Tama II', în japoneză) și-a prezentat onorurile defunctei în fața unui public numeros, care a asistat la dezvelirea altarului.

În 2007, linia ferată care operează în această zonă rurală se afla în pragul falimentului, însă, de la numirea pisicii Tama ca "șefă de gară", numărul călătorilor a crescut cu 20 la sută.

Popularitatea felinei a determinat compania să boteze cu numele său trei linii de tren și chiar să o desemneze președintă de onoare a companiei în 2013. 'Nitama', succesoarea lui Tama, a fost prezentată în 2012 în calitate de adjunctă a șefei de gară.

"Sper ca 'Nitama' să contribuie la impulsionarea turismului local", a declarat agenției Kyoto Mitsunobu Kojima, președintele Wakayama Electric Railway, care a declarat-o pe 'Tama' 'salvatoarea' companiei feroviare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...