Pisica "Nitama" - noua șefă de gară a unei localități din Japonia

Compania Wakayama Electric Railway, care operează o linie locală din prefectura Wakayama, a numit-o marți pe pisica "Nitama" mascota gării din Kishi - post ocupat anterior de veterană "Tama", care a murit la vârsta de 16 ani, relatează EFE.

Defuncta pisică 'Tama', a cărei popularitate ca "șefă de gară" a salvat de la faliment linia și chiar compania feroviară, a murit în iunie după un stop cardiac. Compania a amenajat un altar sintoist pentru a venera protectoarea gării, scoase dintr-o situație economică dificilă în 2007.

Altarul, instalat pe unul din peroane, este format din două statui din bronz dedicate felinei dispărute, fiecare cu câte o lăbuță ridicată, într-un gest de a atrage călătorii și bani. În Japonia, astfel de statui sunt denumite 'Maneki-neko' ('pisică invitând') și sunt considerate amulete, care, potrivit credinței populare, atrag prosperitatea pentru comercianți

Îmbrăcată cu uniforma de șefă de gară, noua pisică 'Nitama' ('Tama II', în japoneză) și-a prezentat onorurile defunctei în fața unui public numeros, care a asistat la dezvelirea altarului.

În 2007, linia ferată care operează în această zonă rurală se afla în pragul falimentului, însă, de la numirea pisicii Tama ca "șefă de gară", numărul călătorilor a crescut cu 20 la sută.

Popularitatea felinei a determinat compania să boteze cu numele său trei linii de tren și chiar să o desemneze președintă de onoare a companiei în 2013. 'Nitama', succesoarea lui Tama, a fost prezentată în 2012 în calitate de adjunctă a șefei de gară.

"Sper ca 'Nitama' să contribuie la impulsionarea turismului local", a declarat agenției Kyoto Mitsunobu Kojima, președintele Wakayama Electric Railway, care a declarat-o pe 'Tama' 'salvatoarea' companiei feroviare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!