Placheta funerară a scriitorului Mark Twain a fost furată

Placheta funerară a scriitorului Mark Twain a fost furată

Poliţia din New York a deschis o anchetă după ce placheta funerară a scriitorului Mark Twain a fost furată în perioada sărbătorilor de iarnă, informează contactmusic.com.

Placheta funerară a scriitorului Mark Twain a fost furată

Autorităţile locale cred că acea placă din bronz, ce conţine o gravură cu chipul romancierului american, a fost furată de pe mormântul acestuia, aflat în cimitirul Woodlawn, între Crăciun şi Revelion.

Monumentul funerar al cunoscutului autor american, realizat din granit, a fost comandat de fiica acestuia, Clara, şi conţine două plăci funerare - una în memoria tatălui ei, cealaltă în memoria soţului ei. Aceasta din urmă nu a fost furată.

Mark Twain a murit pe 21 ianuarie 1910, la vârsta de 74 de ani.

Mark Twain, al cărui nume real a fost Samuel Langhorne Clemens, s-a născut pe 30 noiembrie 1835, în statul american Missouri. Scriitorul american este autorul îndrăgitelor romane "Aventurile lui Tom Sawyer", "Prinţ şi cerşetor", "Aventurile lui Huckleberry Finn" şi "Un yankeu la curtea regelui Arthur".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”