Poliția britanică a interogat un băiat de zece ani care a scris din greșeală cuvântul "terorist" la școală

Un băiat musulman de zece ani a fost interogat de poliția britanică în nordul Angliei după ce a scris din greșeală la cursul de limba engleză că locuiește într-o "casă teroristă" ("terrorist house" în engleză), a relatat miercuri BBC, potrivit Reuters și AFP. Băiatul a vrut să scrie că locuiește într-o 'terraced house' (în engleză, șir de case în regim închis de construcție—n.r.), însă profesorii nu și-au dat seama că a făcut o greșeală și l-au reclamat pe băiat la poliție, în conformitate cu noua legislație antiteroristă, despre care criticii spun că se concentrează pe comunitățile musulmane.

A doua zi, poliția a stat de vorbă cu băiatul și a verificat un calculator din casa familiei acestuia. Familia a cerut să i se prezinte scuze atât de către poliție, cât și de către școală, pentru acest incident care s-a produs la 7 decembrie, a precizat BBC.

"Nu ar trebui să pună un copil să treacă prin aceste lucruri", a declarat, pentru BBC, un văr al băiatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. "Acum îi e frică să scrie, să își folosească imaginația", a mai spus ruda citată.

Miqdaad Versi, secretar general adjunct al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie (MCB), a afirmat că zeci de cazuri similare au mai fost raportate și s-a declarat 'extrem de îngrijorat' de excesele legii.

În septembrie, un adolescent de 14 ani a fost interogat de serviciile de protecție a copilului în legătură cu eventuale legături cu gruparea Statul Islamic, asta după ce a folosit termenul 'eco-terorism' la un curs.

Băiatul a folosit acest termen, în franceză, la un curs de franceză unde se vorbea despre chestiunea ecologiei și despre folosirea violenței pentru apărarea cauzei verzi, la școala sa din centrul Londrei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor