Poliția britanică a interogat un băiat de zece ani care a scris din greșeală cuvântul "terorist" la școală

Poliția britanică a interogat un băiat de zece ani care a scris din greșeală cuvântul "terorist" la școală

Un băiat musulman de zece ani a fost interogat de poliția britanică în nordul Angliei după ce a scris din greșeală la cursul de limba engleză că locuiește într-o "casă teroristă" ("terrorist house" în engleză), a relatat miercuri BBC, potrivit Reuters și AFP. Băiatul a vrut să scrie că locuiește într-o 'terraced house' (în engleză, șir de case în regim închis de construcție—n.r.), însă profesorii nu și-au dat seama că a făcut o greșeală și l-au reclamat pe băiat la poliție, în conformitate cu noua legislație antiteroristă, despre care criticii spun că se concentrează pe comunitățile musulmane.

A doua zi, poliția a stat de vorbă cu băiatul și a verificat un calculator din casa familiei acestuia. Familia a cerut să i se prezinte scuze atât de către poliție, cât și de către școală, pentru acest incident care s-a produs la 7 decembrie, a precizat BBC.

"Nu ar trebui să pună un copil să treacă prin aceste lucruri", a declarat, pentru BBC, un văr al băiatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. "Acum îi e frică să scrie, să își folosească imaginația", a mai spus ruda citată.

Miqdaad Versi, secretar general adjunct al Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie (MCB), a afirmat că zeci de cazuri similare au mai fost raportate și s-a declarat 'extrem de îngrijorat' de excesele legii.

În septembrie, un adolescent de 14 ani a fost interogat de serviciile de protecție a copilului în legătură cu eventuale legături cu gruparea Statul Islamic, asta după ce a folosit termenul 'eco-terorism' la un curs.

Băiatul a folosit acest termen, în franceză, la un curs de franceză unde se vorbea despre chestiunea ecologiei și despre folosirea violenței pentru apărarea cauzei verzi, la școala sa din centrul Londrei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…