Portrete cu foiţă de aur ale lui Goran Bregović, Florin Salam şi Adrian Minune, la Muzeul Ţăranului

Mai multe portrete - realizate în ulei pe pânză şi decorate cu foiţă de aur - ale unor cântăreţi printre care se numără Goran Bregović, Florin Salam şi Adrian Minune vor fi prezentate într-o expoziţie care va fi vernisată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală pe 2 iulie.

Expoziţia, care aparţine artistului George Vasilescu, va fi prezentată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român până pe 8 iulie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al instituţiei muzeale, Virgil Ştefan Niţulescu.

Printre tablourile care vor fi expuse se află portrete ale cântăreţilor Goran Bregović, Florin Salam şi Adrian Minune, potrivit paginii de Facebook a artistului George Vasilescu.

Întrebat fiind dacă nu se teme că această expoziţie va aduce un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi va atrage un val de critici din partea celor care nu îi agreează pe interpreţii portretizaţi, Niţulescu a declarat pentru MEDIAFAX: "Această expoziţie are un caracter ironic la adresa celor portretizaţi acolo. Este o expoziţe a unui artist care are o privire ironică asupra acestei lumi. Nu este o expoziţie care să-i glorifice, dimpotrivă".

Tablourile au o dimensiune de 150x150 de centimetri, sunt realizate în ulei pe pânză, cu foiţă de aur, potrivit informaţiilor de pe pagina de Facebook a artistului.

Artistul de etnie romă George Vasilescu s-a născut în 1984, la Ploieşti. La vârsta de 15 ani, aflat într-o excursie în Franţa, a decis că îşi doreşte să devină artist şi a urmat cursuri de desen în oraşul natal. A fost inspirat de Michelangelo Merisi da Caravaggio şi Frans Hals. Apoi, a început să studieze sculptura. Prima expoziţie pe care a prezentat-o a fost organizată în 2008, în Teatrul din Ploieşti. În acelaşi an, a călătorit în Bangladesh, pentru a afla mai multe despre originile sale ca rom. În Bangladesh a avut loc cea de-a doua sa expoziţie, în sala Societăţii Asiatice din Bangladesh, se arată pe site-ul galeriei Kai Dikhas din Berlin, care colaborează cu artistul.

În 2013, George Vasilescu s-a numărat printre artiştii care şi-au expus lucrări la Preview Berlin Art Fair, ca reprezentant al galeriei Kai Dikhas. Acesta a fost prezent cu lucrarea "Unchained" aparţinând seriei "The Golden Cage of Thought" (2013).

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

3 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există