Preşedintele CNA, replică la Udrea

Preşedintele CNA, replică la Udrea

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat pentru MEDIAFAX că CNA a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentării procesului ICA, precizând că acest caz poate fi analizat într-o şedinţă la care sunt prezenţi minimum 8 membri ai Consiliului, însă în prezent 4 membri sunt în concediu de odihnă.

"Începând cu perioada 1 - 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt în concediu de odihnă, iar legislaţia actuală nu permite rechemarea acestora din concediu", a declarat luni seară, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Laura Georgescu a fost contactată de agenţia MEDIAFAX în contextul în care Elena Udrea , preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat, luni, că PMP a scris un denunţ penal împotriva preşedintelui CNA, pe motiv că aceasta protejează, prin lipsa de reacţie, practicile de la Antena 3.

Georgescu a mai spus că, potrivit legislaţiei existente, cei patru membri ai CNA aflaţi în concediu nu se supun prevederilor aplicabile funcţionarilor publici, pentru care şeful instituţiei poate aproba rechemarea din concediu la propunerea şefului ierarhic.

De asemenea, Laura Georgescu a precizat că, într-un caz similar, în 2013, când Realitatea Media i-a făcut plângere penală pentru că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale (NUP).

"În luna august 2013, Consiliul a avut o unică şedinţă, în data de 22.08. 2013, dată la care Realitatea Media mi-a făcut plângere penală pe un subiect similar cu cel în discuţie astăzi (Ordonanţa Preşedinţială obţinută împotriva România TV). În data de 08.08.2014, am primit NUP şi, potrivit noului Cod penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de contribuabilul român", a spus Laura Georgescu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...