Președintele Obama s-a întâlnit în Etiopia cu "Lucy", cel mai vechi strămoș al omenirii

Președintele Obama s-a întâlnit în Etiopia cu "Lucy", cel mai vechi strămoș al omenirii

Barack Obama aflat în vizită în Africa, parțial pentru a se conecta cu continentul strămoșilor săi, s-a întâlnit luni cu un strămoș cu totul diferit, "Lucy", cel mai vechi schelet de hominid care a trăit acum 3,2 milioane de ani în Etiopia, scrie Reuters.

"Este uimitor", a spus președintele american despre aceste relicve care au fost aduse special de la muzeu la Palatul Național pentru ca șeful administrației SUA să le poată vedea.

Oamenii de știință au declarat reporterilor că valorosul schelet a fost transportat în secret și în depline condiții de securitate în afara muzeului. Obama a fost invitat să atingă unul dintre oase, ceea ce este de obicei permis numai oamenilor de știință.

"Cinstim Etiopia ca loc al nașterii umanității. De fapt, tocmai am întâlnit-o pe Lucy, cel mai vechi strămoș al nostru", a declarat Obama în fața participanților la cina de stat care a avut loc mai târziu în aceeași seară.

"Când privești strămoșul nostru ... ni se amintește că etiopienii, americanii, toți oamenii din lume fac parte din aceeași familie umană, din același lanț", a declarat Obama în aplauzele asistenței.

De asemenea, la acest eveniment s-a strecurat și puțină politică, remarcă Reuters. Unul dintre oamenii de știință care îi prezenta președintelui Obama scheletul lui "Lucy" s-a referit la candidatul republican la președinția SUA Donald Trump, omul de afaceri miliardar care a pretins pentru o lungă perioadă de timp că Obama nu s-a născut în Statele Unite.

"Lucy" amintește că fiecare persoană de pe planetă, șapte miliarde de oameni, inclusiv Donald Trump, a coborât prin intermediul lanțului genealogic dintr-un strămoș comun, a explicat omul de știință Zeresenay Alemseged, referindu-se la locul lui Lucy în evoluția omenirii.


Președintele Obama se află într-un turneu în două țări din Africa, care a început cu Kenya, unde s-a născut tatăl său, și a continuat de duminică în Etiopia urmând ca marți să revină în SUA.

În cursul primei etape a turneului său african, desfășurată în Kenya, președintele Barack Obama s-a alăturat în timpul unei cine desfășurate la State House din Nairobi dansului tradițional 'Lipala' care a fost actualizat de populara trupă kenyană 'Sauti Sol' la începutul acestui an, devenind un hit al dancehall-ului.

Trupa a postat filmul online, internauții din întreaga lume putând astfel să îl vadă pe președintele Obama dansând acest dans tradițional alături de președintele kenyan Uhuru Kenyatta, prima doamnă Margaret Kenyatta și consilierul de securitate națională al SUA, Susan Rice.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”