Primarul din Târgu Mureș a botezat puii de leu născuți la Grădina Zoologică: Lică și Tică

Primarul din Târgu Mureș a botezat puii de leu născuți la Grădina Zoologică: Lică și Tică

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a botezat marți cei doi pui de leu care s-au născut în captivitate la Grădina Zoologică în urmă cu trei luni. Edilul a decis să le dea numele de Lică și Tică.

'Noi încercăm să menținem o tradiție și nu numai atât, dar fiecare animal aproape că are istorioara lui, pe care ne chinuim de fiecare dată să o înțeleagă și copilașii. Și, de multe ori, întregile povești ale unor animale îi însoțesc pe copii de-a lungul copilăriei.

Avem deja câteva experiențe interesante cu care nu se pot lăuda foarte multe grădini zoologice și încercăm ca și numele animalelor să fie pe înțelesul și pe pronunția copiilor, iar istorioarele lor o să la materializăm în câteva filmulețe sau o serie de amintiri ale grădinii zoologice. Îl avem pe Otto evadatul (maimuța care a evadat anul trecut și a stat mai multe luni în pădure, n.r.), avem lama, tigrișorii, leii plus politicile pe care le facem încontinuu de mișcare a animalelor în grădina zoologică (...) Puii se numesc Lică și Tică, cred că și copilașii vor putea să pronunțe cât mai ușor cele două nume', a spus primarul.

Mureș: Puii de leu născuți la Grădina Zoologică, adoptați de o cățelușă


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...