Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Primarul Sava: Una dintre variantele pentru relocarea Teatrului Nottara este Arcub

Arcub, Centrul Cultural al Municipiului București, este una dintre variantele pentru relocarea Teatrului Nottara, a anunțat, joi, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

"Sunt câteva variante. Împreună cu colegii din Consiliu o să găsim variantele optime pentru relocarea Teatrului Nottara. Una dintre variante ar fi sala Arcub", a precizat edilul interimar.

El s-a referit la situația instituției de cultură, care și-a suspendat spectacolele și evenimentele programate în sediul de pe Magheru întrucât clădirea trebuie consolidată. Decizia conducerii teatrului a venit în urma apariției legii prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare.

La rândul său, Mihaela Păun, director al Arcub, consideră că este normal să dea o mână de ajutor.

"Am discutat cu directoarea Teatrului Nottara, Marinela Țepuș. Într-adevăr, ei trebuie să își închidă porțile, nu stăm nici noi pe roze, sala din Batiștei are un risc seismic II, am făcut o expertiză în 2006. Nu este cu bulină, dar nici nu stă pe roze. Având în vedere că legea spune că doar cele cu risc seismic I se închid și cum noi avem o altă clădire foarte nouă și foarte frumoasă în care ne-am mutat de anul acesta, vorbesc despre hanul Gabroveni din Lipscani, unde avem și o sală de spectacole, este normal să dăm o mână de ajutor celor care nu au deloc, noi având două săli, și atunci cred că vom încerca o coexistență și cred că nu va fi o problemă", a afirmat Păun.

Ea a amintit că a lucrat la Teatrul Nottara și că a fost colegă cu Țepuș.

"Pregătim acum o premieră cu Mariana Mihuț, care se întoarce după mulți ani pe scenă, vor juca și cei de la Teatrul Nottara, cred că nu va fi o problemă, o să găsim o soluție. Sala are o capacitate de 377 de locuri plus câteva care sunt pe margine, se ajunge la 400", a precizat Păun.

Managerul de la Nottara, Marinela Țepuș, a precizat că dorește în continuare să se facă o expertiză seismică.

"La noi, proprietarii nu au contestat reabilitarea, ci acea expertiză din '96, sunt sigur că acest bloc are bulină, sunt sigură că trebuie consolidat, deci acesta este al doilea pas. De asemenea, solicităm să rămânem cu o parte dintre birouri în teatru și cu posibilitatea de a repeta pe scenele noastre, asta ar arăta că putem să funcționăm împreună cu Arcub. (...). În funcție de ce va spune acea expertiză, vom merge mai departe", a declarat Marinela Țepuș, manager la Teatru Nottara.

Ea a spus că vrea ca afișajul și agenția de bilete să rămână pe Magheru.

"Sala noastră este o sală de teatru construită pentru aceasta, Arcub este o sală de tineret. La Arcub este o scenă mai mică decât a noastră, deși avem și noi o scenă destul de mică. (...) Nu vrem să ajungem ca publicul nostru deja cucerit să nu știe pe unde să ne caute", a explicat Marinela Țepuș.

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări