Primul avion SUPERSONIC privat: Cum arată aeronava cu care poţi ajunge de la New York la Londra în patru ore - FOTO, VIDEO

Primul avion SUPERSONIC privat: Cum arată aeronava cu care poţi ajunge de la New York la Londra în patru ore - FOTO, VIDEO

Un nou tip de avion supersonic comercial va fi lansat peste câţiva ani, după ce companiile Airbus şi Aerion Corporation, care au creat un prototip denumit AS2, au primit o comandă de 20 de astfel de aeronave, informează CNN.

Cum va arăta primul avion SUPERSONIC privat - FOTO, VIDEO

Avionul supersonic AS2, denumit "fiul lui Concorde", a fost proiectat de compania Aerion Corporation în colaborare cu Airbus şi ar putea intra în faza de teste începând cu anul 2021.

GALERIE FOTO

Deşi costul unui astfel de avion ajunge la 120 de milioane de dolari, firma Flexjet a plasat deja o comandă de 20 de avioane AS2, potrivit unui comunicat al companiei Aerion Corporation, citat de CNN.

Avionul va putea transporta până la 12 pasageri şi va avea o viteză de Mach 1,5 ( de 1,5 ori viteza sunetului), astfel că distanţa între New York şi Londra va putea fi parcursă în numai patru ore şi jumătate, faţă de şapte ore cum se întâmplă în prezent.

Concorde a fost primul avion supersonic comercial, însă a fost retras în 2003.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră