Prințul Harry anunță că își va încheia cariera militară

Prințul Harry anunță că își va încheia cariera militară

Printul Harry a anunțat marți că va renunța la cariera militară după zece ani de serviciu în armata britanică, perioadă în care a fost de două ori combatant pe frontul din Afganistan, informează agențiile internaționale de presă.

Prințul, în vârstă de 30 de ani, a declarat că decizia de a pune capăt carierei sale militare în luna iunie a fost foarte dificil de luat după zece ani de serviciu, însă acum are privirea îndreptată spre următorul capitol al vieții sale, notează AFP.

"Studiez opțiunile mele de viitor și sunt foarte încântat de posibilități", a declarat prințul Harry într-un comunicat difuzat de la reședința sa oficială Palatul Kensington.

Aceasta decizie va apărea ca o surpriză pentru mulți observatori ai coroanei britanice, întrucât prințul trăia visul său din copilărie și părea mulțumit de viața lui în armată.

Al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii și, în viitor, al cincilea, după ce se va naște în luna aprilie al doilea copil al fratelui său William, printul Harry va încheia partea militară a vieții sale, la o lună după detașarea sa în forțele de apărare australiene din lunile aprilie și mai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…