Prințul Harry anunță că își va încheia cariera militară

Prințul Harry anunță că își va încheia cariera militară

Printul Harry a anunțat marți că va renunța la cariera militară după zece ani de serviciu în armata britanică, perioadă în care a fost de două ori combatant pe frontul din Afganistan, informează agențiile internaționale de presă.

Prințul, în vârstă de 30 de ani, a declarat că decizia de a pune capăt carierei sale militare în luna iunie a fost foarte dificil de luat după zece ani de serviciu, însă acum are privirea îndreptată spre următorul capitol al vieții sale, notează AFP.

"Studiez opțiunile mele de viitor și sunt foarte încântat de posibilități", a declarat prințul Harry într-un comunicat difuzat de la reședința sa oficială Palatul Kensington.

Aceasta decizie va apărea ca o surpriză pentru mulți observatori ai coroanei britanice, întrucât prințul trăia visul său din copilărie și părea mulțumit de viața lui în armată.

Al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii și, în viitor, al cincilea, după ce se va naște în luna aprilie al doilea copil al fratelui său William, printul Harry va încheia partea militară a vieții sale, la o lună după detașarea sa în forțele de apărare australiene din lunile aprilie și mai. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...