Procesul în cazul uciderii lunetistului Chris Kyle începe miercuri

Procesul în cazul uciderii lunetistului Chris Kyle începe miercuri

Procesul în cazul uciderii lunetistului american Chris Kyle și a unui prieten al acestuia, Chad Littlefield, începe miercuri la Stephenville în Texas, după ce luni au fost aleși jurații care vor pronunța sentința, informează presa de peste ocean. În boxa acuzaților se află Eddie Ray Routh, și el fost veteran de război.

Timp de trei zile 135 de persoane au fost chestionate, jurații aleși fiind zece femei și doi bărbați, care vor asculta miercuri pledoariile celor două părți, în primul termen al acestui proces.

Chris Kyle, cunoscut drept cel mai eficient lunetist din istoria recentă a SUA, avea 38 de ani când a fost ucis cu mai multe gloanțe într-un poligon de tragere din Glen Rose, la 2 februarie 2013, potrivit autorităților din Texas. Motivele uciderii lui sunt un mister pentru poliția locală. Kyle își ajuta foștii camarazi de arme integrându-i în viața civilă și învățându-i să-și gestioneze stresul post-traumatic lăsat de conflictele militare. Potrivit poliției, el se întâlnise în ziua crimei cu Eddie Ray Roath tocmai pentru a-i oferi ajutor și a-l ajuta să-și găsească un loc de muncă. Informații deținute de inquisitr.com sugerează că acuzatul ar putea fi un simpatizant terorist musulman care s-ar fi convertit la islam pe când servea în Irak.

Eddie Ray Routh, de 27 de ani în prezent, va pleda, cel mai probabil, nevinovat și va încerca să motiveze că suferă de tulburare mintală, scrie UPI. Avocații acestuia vor depune dovezi potrivit cărora Routh, fost tehnician al marinei americane cu misiuni în Irak și în Haiti, suferă de șoc post-traumatic. Dacă va fi găsit vinovat, Eddie Routh riscă închisoare pe viață, potrivit foxnews.com .

Derularea procesului coincide cu rularea filmului 'American Sniper', despre viața reală a lui Chris Kyle, bazat pe cartea de memorii 'American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History (William Morrow, 2012). Filmul, regizat de Clint Eastwood, cu încasări de succes deja și șase nominalizări la premiile Oscar, a provocat în societatea americană o dezbatere atât de amplă în legătură cu personajul său principal — erou pentru unii, simbol al eșecului în războiul din Irak și apologie a violenței pentru alții — încât au apărut deja speculații că ar putea influența echitatea procesului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...