Puii de țestoase cu carapace plată înoată împotriva curentului pentru a rămâne în Bariera de Corali

Puii de țestoase cu carapace plată înoată împotriva curentului pentru a rămâne în Bariera de Corali

Țestoasele marine cu carapace plată Flatback înoată activ împotriva curentului încă de când sunt pui pentru a rămâne în interiorul Marii Bariere de Corali, în nord-estul Australiei, potrivit unui studiu dezvăluit duminică, relatează EFE.

Studiul realizat de Natalie Wildermann, de la Universitatea James Cook, a descoperit că era imposibil ca puii acestor țestoase Flatback (Natator depressus) să rămână în interiorul Marii Bariere doar prin simplul fapt de a se lăsa purtați de curenții oceanici.

Studiul se bazează pe modele informatice privind curenții oceanici pentru a demonstra că puii de țestoasă Flatback trebuie să înoate activ printre acești curenți pentru a rămâne în interiorul recifului. "Se credea că puii țestoaselor marine se lăsau purtați pasiv de acești curenți care îi duceau în habitate favorabile dezvoltării lor. Dar studii recente au demonstrat că ei se dispersează și înoată activ pentru a rămâne în aceste recifuri", a precizat Wildermann. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”