Qatar a interzis filmul "The Danish Girl"

Qatar a interzis filmul "The Danish Girl"

În Qatar a fost interzisă difuzarea în sălile de cinematograf a filmului "The Danish Girl", care prezintă povestea pionierei mișcării transsexuale, Lili Elbe, au anunțat luni autoritățile, conform AFP. 

Măsura a fost luată după ce un număr de internauți au denunțat caracterul "depravat" al filmului, care rulează de la începutul lunii ianuarie în câteva cinematografe. "Vă informăm că am luat legătura cu administrația în cauză, iar proiecția filmului danez este interzisă de acum în cinematografele" din Qatar, a anunțat luni Ministerul Culturii într-un mesaj pe Twitter. "Vă mulțumim pentru vigilența dumneavoastră neabătută", adaugă ministerul în mesaj.

În filmul regizorului Tom Hooper, laureat al unui premiu Oscar în 2011 pentru "Discursul regelui", Eddie Redmayne interpretează rolul artistei daneze Lili Elbe, născută Einar Wegener, care a suferit una din primele operații de schimbare de sex la începutul secolului al XX-lea. Actrița suedeză Alicia Vikander, care a înregistrat anul trecut o ascensiune hollywoodiană fulminantă, întruchipează rolul soției credincioase, pictorița Gerda Wegener.

Un salariat al unei săli de cinematograf din Doha a anunțat sub acoperirea anonimatului că filmul a fost retras luni de pe ecrane, la solicitarea autorităților. Proiecția peliculei a declanșat nemulțumirea unor spectatori, care s-au exprimat pe rețelele de socializare, unul dintre ei denunțând caracterul său "depravat", după ce a văzut trailerul, potrivit site-ului de știri online Doha News, preluat de AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...