Radioul Public va cumpăra 29 de instrumente muzicale cu aproape 200.000 de euro

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) va cumpăra 29 de instrumente muzicale pentru angajaţii Direcţiei Formaţii Muzicale, din cadrul SRR, valoarea totală maximă a acestora fiind de aproape 200.000 de euro.

Consiliul de Administraţie (CA) al SRR a aprobat recent iniţierea procedurii de achiziţie publică în vederea cumpărării unor instrumente muzicale pentru angajaţii Direcţiei Formaţii Muzicale în anul 2014, informează Mediafax.

Conform notei de fundamentare a hotărârii CA, este oportună achiziţionarea a 29 de instrumente muzicale (oboi, modele diferite, trombon, glockenspiel, xilofon, trompetă, corni dubli, corn dublu descant (b-F Alto), 3 trompete, modele diferite, pian electric, sintetizator, amplificator, set timpani şi tobă mare, trompete modele diferite, clarinete modele diferite) pentru o bună prezentare în Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, din septembrie 2014, care este organizat de către Radio România, dar şi în apariţiile de anvergură preconizate pentru acest an la sediu şi în turnee ale angajaţilor Direcţiei Formaţii Muzicale (DFM).

Valoarea totală maximă a acestor instrumente este de 198.069 euro (fără TVA), conform aceluiaşi document.

Potrivit sursei citate, din cauza sumei reduse alocate investiţiilor pentru instrumente muzicale pentru angajaţii DFM în cadrul SRR de-a lungul ultimilor ani şi a învechirii majorităţii instrumentelor de suflat (cornii, clarineţii, instrumente de percuţie şi alte instrumente sunt ieşite deja din perioada de garanţie), investiţiile în această direcţie trebuie continuate, "pentru ca orchestrele radio să se poată prezenta în continuare la nivelul artistic care le-a consacrat în ultimul timp, aducând prestigiu şi notorietate Radio România în ţară şi peste hotare".

Aceste instrumente muzicale fac parte din Planul de Investiţii al SRR pe 2014.

Pe de altă parte, în acest an, Societatea Română de Radiodifuziune a cumpărat şi un pian de concert Steinway pentru Studioul de Concerte "Mihail Jora", cu aproape 600.000 de lei, care a fost inaugurat pe 27 iunie, la Sala Radio din Bucureşti, de pianistul Valentin Gheorghiu.

Pianul a fost achiziţionat prin licitaţie deschisă de la societatea Senia Company 999 SRL. Contractul a fost atribuit pe 5 mai, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, potrivit unui anunţ postat pe site-ul e-licitatie.ro.

Necesitatea achiziţionării acestui pian de concerte a fost motivată la momentul respectiv şi prin găzduirea celei de-a doua ediţii a festivalului RadiRo, în septembrie 2014, dar şi prin oferirea unor înregistrări de valoare care vor fi preluate de European Broadcasting Union (EBU) şi Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU).

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan