Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Radioul Public va cumpăra 29 de instrumente muzicale cu aproape 200.000 de euro

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) va cumpăra 29 de instrumente muzicale pentru angajaţii Direcţiei Formaţii Muzicale, din cadrul SRR, valoarea totală maximă a acestora fiind de aproape 200.000 de euro.

Consiliul de Administraţie (CA) al SRR a aprobat recent iniţierea procedurii de achiziţie publică în vederea cumpărării unor instrumente muzicale pentru angajaţii Direcţiei Formaţii Muzicale în anul 2014, informează Mediafax.

Conform notei de fundamentare a hotărârii CA, este oportună achiziţionarea a 29 de instrumente muzicale (oboi, modele diferite, trombon, glockenspiel, xilofon, trompetă, corni dubli, corn dublu descant (b-F Alto), 3 trompete, modele diferite, pian electric, sintetizator, amplificator, set timpani şi tobă mare, trompete modele diferite, clarinete modele diferite) pentru o bună prezentare în Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, din septembrie 2014, care este organizat de către Radio România, dar şi în apariţiile de anvergură preconizate pentru acest an la sediu şi în turnee ale angajaţilor Direcţiei Formaţii Muzicale (DFM).

Valoarea totală maximă a acestor instrumente este de 198.069 euro (fără TVA), conform aceluiaşi document.

Potrivit sursei citate, din cauza sumei reduse alocate investiţiilor pentru instrumente muzicale pentru angajaţii DFM în cadrul SRR de-a lungul ultimilor ani şi a învechirii majorităţii instrumentelor de suflat (cornii, clarineţii, instrumente de percuţie şi alte instrumente sunt ieşite deja din perioada de garanţie), investiţiile în această direcţie trebuie continuate, "pentru ca orchestrele radio să se poată prezenta în continuare la nivelul artistic care le-a consacrat în ultimul timp, aducând prestigiu şi notorietate Radio România în ţară şi peste hotare".

Aceste instrumente muzicale fac parte din Planul de Investiţii al SRR pe 2014.

Pe de altă parte, în acest an, Societatea Română de Radiodifuziune a cumpărat şi un pian de concert Steinway pentru Studioul de Concerte "Mihail Jora", cu aproape 600.000 de lei, care a fost inaugurat pe 27 iunie, la Sala Radio din Bucureşti, de pianistul Valentin Gheorghiu.

Pianul a fost achiziţionat prin licitaţie deschisă de la societatea Senia Company 999 SRL. Contractul a fost atribuit pe 5 mai, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, potrivit unui anunţ postat pe site-ul e-licitatie.ro.

Necesitatea achiziţionării acestui pian de concerte a fost motivată la momentul respectiv şi prin găzduirea celei de-a doua ediţii a festivalului RadiRo, în septembrie 2014, dar şi prin oferirea unor înregistrări de valoare care vor fi preluate de European Broadcasting Union (EBU) şi Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU).

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă