Record de turiști în Spania: 62 de milioane în 11 luni

Record de turiști în Spania: 62 de milioane în 11 luni

Spania a avut în primele 11 luni ale acestui an 61,7 milioane de turiști străini, depășind recordul stabilit pe întreg anul 2013, a anunțat luni Ministerul Turismului, preluat de AFP. Această 'cifră istorică' reprezintă o creștere cu 7,2% față de perioada similară din 2013, adaugă ministerul, amintind că anul trecut au venit în Spania 60,6 milioane de turiști străini.

Cei mai mulți au fost din Marea Britanie — 14,39 de milioane, Franța — 10 milioane și Germania — 9.95 de milioane, urmați de turiști din țările nordice (4,69 de milioane) și italieni (3,50 de milioane).

Regiunile preferate au fost Catalonia, cunoscută pentru plajele de pe Costa Brava și bogăția arhitecturală a Barcelonei, cu 25 de milioane de vizitatori, arhipelagurile Baleare și Canare, precum și Andaluzia.

Turismul este una din cele mai importante activități economice ale Spaniei, acest sector reprezentând 10,9% din PIB în 2012 și furnizând 11,9% din locurile de muncă din țară, potrivit celor mai recente cifre. Starea bună a sectorului constituie o veste bună pentru Spania, unde rata șomajului rămâne în jur de 24%, în pofida unei ușoare reveniri a economiei, încheie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!