Record de turiști în Spania: 62 de milioane în 11 luni

Record de turiști în Spania: 62 de milioane în 11 luni

Spania a avut în primele 11 luni ale acestui an 61,7 milioane de turiști străini, depășind recordul stabilit pe întreg anul 2013, a anunțat luni Ministerul Turismului, preluat de AFP. Această 'cifră istorică' reprezintă o creștere cu 7,2% față de perioada similară din 2013, adaugă ministerul, amintind că anul trecut au venit în Spania 60,6 milioane de turiști străini.

Cei mai mulți au fost din Marea Britanie — 14,39 de milioane, Franța — 10 milioane și Germania — 9.95 de milioane, urmați de turiști din țările nordice (4,69 de milioane) și italieni (3,50 de milioane).

Regiunile preferate au fost Catalonia, cunoscută pentru plajele de pe Costa Brava și bogăția arhitecturală a Barcelonei, cu 25 de milioane de vizitatori, arhipelagurile Baleare și Canare, precum și Andaluzia.

Turismul este una din cele mai importante activități economice ale Spaniei, acest sector reprezentând 10,9% din PIB în 2012 și furnizând 11,9% din locurile de muncă din țară, potrivit celor mai recente cifre. Starea bună a sectorului constituie o veste bună pentru Spania, unde rata șomajului rămâne în jur de 24%, în pofida unei ușoare reveniri a economiei, încheie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...