Record de turiști la Turnul Eiffel în 2014

Record de turiști la Turnul Eiffel în 2014

Turnul Eiffel a fost vizitat în 2014 de aproape 7,1 milioane de oameni, record istoric înregistrat de cel mai celebru monument din Franța, informează metronews.fr.

Un număr de 7.097.302 turiști l-au vizitat anul trecut, cu 5,3% mai mult decât în 2013, informează Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE), care gestionează monumentul. Vizitatorii au fost în proporție de 84% străini și 16% francezi. Cei mai mulți turiști, după locuitorii din Hexagon, au fost din Statele Unite (11,9%), Marea Britanie (7,5%), Italia (6,8%) și Spania (6,7%).

Potrivit SETE, anul trecut a fost marcat de 'revenirea turiștilor spanioli', mai puțin prezenți din cauza crizei economice, precum și de o creștere a clientelei indiene.

Tendința pare să continue în 2015, chiar în pofida atentatelor care au zguduit capitala franceză din 7 până în 9 ianuarie. 'Numărul de turiști nu a scăzut până acum', arată SETE, preluată de metronews.fr. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front