Record de vizitatori la muzeul Metropolitan din New York la o expoziție de istorie a modei chineze

Record de vizitatori la muzeul Metropolitan din New York la o expoziție de istorie a modei chineze

O expoziție care prezintă influența Chinei asupra modei occidentale a depășit toate recordurile de până acum ca număr de vizitatori la prestigiosul muzeu de artă Metropolitan (Met) din New York, cu peste 670.000 de vizitatori de la începutul lunii mai până acum, notează AFP. Prezentând creații 'haute couture', bijuterii și opere de artă chineze, expoziția 'China: Through the Looking Glass' este amenajată la prestigiosul 'Costume Institute', extrem de frecventat, care funcționează în cadrul Met, a precizat marți muzeul.

Urmărirea influenței Chinei imperiale până la actuala Republică Populară, trecând prin epoca stelelor de cinema din Shanghai din anii 1920, expoziția inaugurată în 7 mai a depășit recordul anterior de vizitatori de la retrospectiva din 2011 a designerului britanic Alexander McQueen (661.509 de vizitatori), organizată la scurt timp după moartea acestuia (în 2010).

'China: Through the Looking Glass' este a opta cea mai vizitată expoziție din întreaga istorie a muzeului Metropolitan din New York, potrivit unui purtător de cuvânt citat de AFP. Datorită acestui succes, expoziția a fost prelungită cu încă trei săptămâni, până în 7 septembrie.

"Această expoziție este una dintre cele mai ambițioase organizate vreodată de Met și doresc să o poată vedea cât mai mulți oameni", a declarat la sfârșitul lunii iunie directorul Met, Thomas P. Campbell, care a completat că expoziția oferă "o explorare fantastică a impactului Chinei asupra creativității de-a lungul secolelor".

Met este cel mai frecventat muzeu din New York, în anul 2014 întrecând, potrivit organizatorilor, toate recordurile din cei 40 de ani de când se fac măsurători, cu cei 6,3 milioane de vizitatori înregistrați, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?