RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - VIDEO

RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - VIDEO

Adolescentul american Collin Burns a bătut recordul mondial de viteză la rezolvarea unui cub Rubik, terminând puzzle-ul în 5 secunde şi 25 de sutimi, în condiţiile în care majoritatea oamenilor au nevoie de cel puţin cinci secunde pentru a realiza prima mişcare a faţetelor cubului.

RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit Mashable.com , reuşita lui Collin Burns a avut loc sâmbătă, în cadrul unui concurs dedicat rezolvării acestui puzzle, organizat la liceul Central Bucks West din Doylestown, în statul american Pennsylvania.

Recordul anterior, de 5,55 secunde, era deţinut de olandezul Mats Valk.

Deşi reuşita lui Collin Burns nu fusese menţionată pe pagina www.worldcubeassociation.org , un reprezentant al asociaţiei a confirmat duminică pentru Mashable că tânărul este deţinătorul recordului mondial.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...