Revenirea pe Pământ a trei astronauți de la bordul ISS, amânată pentru luna iunie (oficial rus)

Trei membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale (ISS) care urmau să revină pe Pământ joi vor rămâne în spațiu aproximativ o lună în plus, a anunțat marți la Moscova, Vladimir Soloviov, directorul de zbor din partea rusă pentru ISS, citat de agențiile internaționale de presă.

Întârzierea are loc în contextul eșuării misiunii capsulei Progress M-27M de reaprovizionare a ISS, asupra căreia agenția spațială rusă, Roskosmos, a pierdut controlul la puțin timp după lansarea ce a avut loc la 28 aprilie. Capsula cargo, care nu avea oameni la bord, s-a dezintegrat în întregime în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific, în data de 8 mai.

Cei trei cosmonauți — rusul Anton Shkaplerov, italiana Samantha Cristoforetti și americanul Terry Virts — vor reveni pe Terra la începutul lunii iunie, a declarat Soloviov, citat de EFE.

Conform aceleiași surse, următoarea capsulă Progress va fi lansată în luna iulie de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan. 'Avem deja toate componentele pentru acest cargo, inclusiv racheta purtătoare. Va fi o rachetă diferită' de cea care a eșuat la 28 aprilie, a menționat Vladimir Soloviov. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!