Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, va fi publicat în ediţie digitală

Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, devenit un clasic al literaturii universale, va fi publicat în luna iulie în ediţie digitală, la împlinirea a 54 de ani de la prima apariţie a cărţii, a anunţat, luni, HarperCollins, editura responsabilă cu acest proiect.

Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, va fi publicat în ediţie digitală (Imagine: Shutterstock)

Versiunea digitală a cărţii, în limba engleză, va fi lansată pe piaţă pe 8 iulie, cu trei zile înainte de împlinirea a 54 de ani de la prima apariţie a romanului, pe 11 iulie 1960, a precizat editura americană HarperCollins luni, în ziua în care Harper Lee a împlinit 88 de ani, potrivit lepoint.fr.

De la publicare, în 1960, romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare" a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Harper Lee, care trăieşte retrasă în oraşul ei natal Monroeville, din Alabama, şi nu dă aproape niciodată declaraţii pentru presă, a transmis, prin intermediul editurii, că "se simte extrem de uimită şi emoţionată pentru faptul că romanul s-a menţinut în atenţia publicului atâta vreme. Este o «pasăre cântătoare» pentru noua generaţie". "În ceea ce mă priveşte, sunt de modă veche. Îmi plac cărţile vechi acoperite de praf şi bibliotecile", a spus scriitoarea.

Versiunea digitală a cărţii include un e-Book ce conţine fragmente inedite şi un audiobook în lectura actriţei Sissi Spacek.

Editura HarperCollins deţine drepturile de publicare a cărţii pentru America de Nord, iar editura Random House are aceste drepturi pentru Marea Britanie.

Născută în 1926, în Monroeville, Harper Lee este descendenta generalului Robert Lee din timpul Războiului Civil. Tatăl, ziarist şi avocat devenit senator, şi-ar fi dorit ca fiica lui să urmeze o carieră juridică, dar Harper Lee a plecat la New York pentru a deveni scriitoare.

În 1960, a publicat romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", care spune povestea unui mărunt avocat de provincie, Atticus Finch, prins în lupta împotriva prejudecăţilor rasiale şi nedreptăţii, după ce decide să apere un bărbat de culoare, acuzat de viol.

Succesul cărţii este imediat şi de proporţii. În 1961 primeşte premiul Pulitzer, iar, un an mai târziu, regizorul Robert Mulligan realizează filmul omonim, cu Gregory Peck în rolul principal.

Cartea a apărut în limba română la editura Humanitas.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!