Sancţiune dură pentru Kanal D: Amendă de 150.000 de lei pentru "WOWbiz" în cazul tragediei Colectiv

CNA a decis, joi, să amendeze Kanal D cu 150.000 de lei pentru trei ediţii ale emisiunii "WOWbiz", care au fost moderate de Mădălin Ionescu şi în care s-a spus că în incendiul din clubul Colectiv ar fi decedat mai multe persoane, însă autorităţile nu vor să facă public acest lucru.

Sancţiune dură pentru Kanal D: Amendă de 150.000 de lei pentru "WOWbizz" în cazul tragediei Colectiv (Imagine: Shutterstock)

În ediţiile din 6, 9 şi 10 noiembrie ale "WOWbiz" a fost prezentată o femeie, Doina, care ar fi cadru medical şi care, fără a-i fi dezvăluit chipul, a spus că în urma incendiului din Colectiv ar fi murit 67 de persoane, o cifră mai mare decât cea făcută publică de către autorităţi (63).

Decizia de amendare a fost luată la propunerea membrului CNA Valentin Jucan, cu şase voturi "pentru" (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Dorina Rusu).

Sancţiunea a fost aplicată pentru că televiziunea Kanal D a prezentat afirmaţiile respectivei femei fără a aduce dovezi care să susţină aceste acuzaţii, care, în opinia membrilor CNA, sunt de natură penală. Astfel, Kanal D a încălcat mai multe articole din legislaţia audiovizualului.

În schimb, reprezentantul Kanal D, Cătălin Băleanu, a spus că în respectivele emisiuni au fost prezentate toate punctele de vedere. "Nu mi se pare nimic în neregulă în ceea ce s-a difuzat. Punctele de vedere în legătură cu numărul morţilor au fost făcute de un martor ocular, cadru medical", a spus Cătălin Băleanu, precizând că televiziunea Kanal D a prezentat, timp de 15 minute, şi punctul de vedere pe acest subiect al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

"Eu nu cred că au fost verificate aceste informaţii şi nici nu cred că au fost difuzate cu bună-credinţă (...) Aţi adus acuzaţii foarte grave, de ordin penal. Dacă acea persoană aduce asemenea acuzaţii, dumneavoastră aveţi obligaţia să aduceţi dovezi. Ce s-a întâmplat acolo nu mi se pare normal. Există o persoană care, fără dovezi, aduce acuzaţii foarte grave", a spus membrul CNA Lorand Turos, precizând că identitatea sursei a fost ascunsă, nefiind clar dacă acea persoană chiar este cadru medical.

"Noi am verificat calitatea dânsei, am verificat unde lucrează. Avem garanţia că este ceea ce spune", a spus, în schimb, reprezentantul Kanal D, Cătălin Băleanu. El a precizat că prezentatorul emisiunii, Mădălin Ionescu, a pus mereu sub semnul întrebării, în timpul respectivelor programe, afirmaţiile făcute de acea femeie.

La rândul său, membrul CNA Valentin Jucan a spus că nu poate fi acceptată o astfel de opinie, precum cea avută de respectiva femeie, fără dovezi. "Dacă aş spune că ar trebui să-i fie ruşine lui Mădălin Ionescu, ar fi un fel de pleonasm. Îl prefer pe Leo de la Strehaia", a mai spus Jucan.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț