Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat

Gabriel Garcia Marquez a fost internat într-un spital din Mexic joi, au declarat, pentru Reuters, doi oficiali ai Ministerului Sănătăţii din Mexic, sub condiţia anonimatului.

Scriitorul de origine columbiană, în vârstă de 87 de ani, locuieşte în Mexic. Presa locală susţine că acesta ar suferi de pneumonie, însă oficialii Ministerului Sănătăţii au refuzat să ofere informaţii despre starea sa de sănătate, la cererea expresă a familiei, potrivit „The Guardian”.

„Familia ne-a rugat să nu facem publice informaţii despre starea lui de sănătate”, a declarat unul din reprezentanţii unităţii unde a fost internat scriitorul pentru AFP. Fratele lui Marquez, Jamie Marquez, a declarat în iulie 2012 că autorul columbian suferă de demenţă şi nu mai scrie.

„Pacientul a răspuns bine la tratament. De îndată ce îşi va finaliza antibioticele va avea loc o evaluare privind externarea sa”, au adăugat reprezentanţii medicali, citaţi de „The Guardian”. Fiul scriitorului, Gonzalo, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte tratamentul tatălui său şi speră ca acesta să părăsească unitatea medicală la începutul săptămânii viitoare.

Gabriel Garcia Marquez a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1982, recunoaştere venind în mare parte pentru capodopera sa,  „Un veac de singurătate”. În acel moment, scriitorul columbian era cel de-al al patrulea scriitor latino-american care a primit acest premiu. Fiind considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului al XX-lea.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

3 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Jurnalistul Vitalie Cojocari, text de o frumusețe rară pe subiectul Rimes / Brâncuși. / Da, omule, ai dreptate, vo…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel